DANI LUDAJE: Trijumf Kikinđana i gostiju iz Mađarske

Foto: Kikinda.org.rs
Oglas

Centralnog dana 36. “Dana ludaje” izmerene su pristigle tikve i nagrađeni najbolji odgajivači u obe kategorije. Višestruko se isplatio višemesečni trud kikindskih odgajivača i njihovih kolega iz Mađarske. Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, uručio je pehare, diplome i novčane nagrade:

-Nastojaćemo da podržimo domaće odgajivače kako bi pokušali da u narednom periodu obore rekorde. Sve čestitke našim sugrađanima, ali i gostima iz Mađarske na postignutim rezultatima-rekao je Lukač. Najviše razloga za zadovoljstvo je imao Goran Lazić iz Kikinde, Ginisov rekorder. Pretprošlog septembra, na takmičenju u slovenačkom mestu Mozirje kod Ljubljane, postavio je novi svetski rekord sa tikvom od 395,4 centimetara. Ovoga puta, trijumfovao je za tikvom dugačkom 331 centimetar. Dužina drugoplasirane tivke iznosi 308, a trećeplasirane 299 centimetara. Nagrade su preuzele devojke iz Udruženja građana “Kikindska ludaja”:

-Ovo je potvrda da sam obećanje u potpunosti ispunio. Nedavno sam rekao da ću obeležiti ovogodišnje “Dane ludaje”. Pokušao sam i sa “teškašicama”, ali bez uspeha. Ovde se neću zaustaviti. Pokušaću naredne godine da odnegujem još dužu tikvu- poručio je Lazić. Za prvo mesto, Ginisovcu su pripali pehar i 100.000 dinara. Drugoplasiranim u obe kategorije, organizatori su namenili po 60.000 dinara, a trećeplasiranim 40.000 dinara. Tibor Kokai iz Mađarske, u Kikindu je doneo bundevu tešku 527 kilograma. Drugo mesto osvojio je njegov zemljak Laslo Kesler sa bundevom od 491, 4 kilograma. Kikinđaninu, Radovanu Zakiću, pripalo je treće mesto. Njegova bundeva težila je 366 kilograma:

-Srećan sam zbog pobede i to je moj prvi trijumf u Kikindi. Već sam jednom bio u vašem gradu. Pobedničku bundevu proizveo sam na otvorenom, za razliku od drugih, koji su to učili u plastenicima. Pre nekoliko dana me je zadesio peh. Bundeva teška 620 kilograma pukla mi je pre tri dana – ispričao je Kokai i potvrdio da će na “Dane ludaje” doći i naredne godine.

Foto: Kikinda.org.rs
Previous articleOPREZ: Bojler je u ovom slučaju najopasniji!
Next articleNa KiM stigla još 971 izbeglica iz Avganistana