Dani ludaje od 15. do 18. septembra u Kikindi

bundeva
Image by Mike Gaines from Pixabay
Oglas

U Kikindi će se od 15. do 18. septembra održati 37. Dani ludaje, jedna od najlepših i najvećih manifestacija u zemlji i regionu.

U ovogodišnjem muzičkom programu učestvovaće legendarne rok grupe, trubači, svetski violinisti, kao i internacionalne zvezde pop muzike.

U četvrtak, 15. septembra, prilikom svečanog otvaranja manifestacije, svetski poznati violinista, Jovan Kolundžija, održaće koncert sa kamernim orkestrom. U petak će publika uživati uz rok zvuke grupa Van Gogh i Kerber, dok će u subotu nastupiti jedan od najomiljenijih muzičara na našim prostorima, Zdravko Čolić. Poslednje veče, u nedelju, zatvoriće Dejan Petrović i njegov Big Bend, jedan od najboljih trubača na ovim prostorima.

Uz tradicionalne prateće programe, poput Banatskog fruštuka, Mini sajma preduzetnika, kao i brojnih sportskih i kulturnih dešavanja, očekuje se i veliki broj učesnika koji će se nadmetati za najtežu i najdužu ludaju.

Kikinda je od sada u Svetskoj asocijaciji uzgajivača bundeve, tako da će ove godine učestvovati internacionalne sudije.

– Dodatan motiv uzgajivačima bundeve biće taj što ćemo nagratiti one pobednike koji budu oborili naše rekorde, odnosno najtežu bundevu od 639,5 kilograma i najduži plod tikve od 336 centimetara, tako što ćemo ih dodatno stimulisati novčanim sredstvima u iznosu od 50% od prve nagrade. Očekujemo i takmičare iz Mađarske, a moguće je da se prijave i iz susedne Rumunije. U okviru programa, posetioci će biti u prilici da, između ostalog, pogledaju kako je to nekada izgledala banatska, mađarska, bosanska i nemačka kuća, da bismo prikazali kako se to na severu Banata živi na najmiroljubiviji mogući način – rekla je Jasmina Milankov, v.d. direktora Turističke organizacije Grada Kikinde.android aplikacija
Previous articlePronađena nestala devojčica iz Laćarka – Mediji: Pobegla sa dečkom koji ima DOSIJE!
Next articleHOROR U ALIBUNARU: MALOLETNIK PRETUKAO I SILOVAO SVOJU BABU