DANAS UPLATA: Po 10.000 dinara svim zaposlenima u zdravstvu

Pixabay

Ministar finansija Sini┼ía Mali najavio je da ─çe danas biti upla─çeno po 10.000 dinara na ime jednokratne nov─Źane podr┼íke za zaposlene u zdravstvu i da je za te svrhe iz bud┼żeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.

„Svi zdravstveni radnici ─çe dobiti ovu jednokratnu pomo─ç od dr┼żave. Kad to ka┼żem, mislim i na one koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima zaposlenim u Ministarstvu unutra┼ínjih poslova, kao i zdravstvenim radnicima koji rade u ustanovama socijalne slu┼żbe ─Źiji se rad finansira sredstvima iz bud┼żeta“, rekao je Mali za televiziju Pink.

Kako je rekao, samo u u┼żem zdravstvenom sistemu radi 120.000 ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima u ostalim slu┼żbama oko 130.000.

Prema njegovim re─Źima, novac ─çe dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, jer je i njihova podr┼íka u ovoj zajedni─Źkoj borbi neupitna – od voza─Źa u hitnoj pomo─çi, pa do ─Źista─Źica kojima je vi┼íestruko uve─çan obim posla.

On je precizirao da ─çe novac dobiti i medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid re┼żimu, kao i da tu nije bilo dileme, jer su i oni van kovid sistema optere─çeni zbog ve─çeg broja pacijenata koje moraju da prime jer su im kolege anga┼żovane na drugim poslovima.

 

(Tanjug)