Danas počinje 58. Sabor trubača – počasni građanin Guče Marija Zaharova

SHARE
Sabor trubača
Foto: moravainfo.rs
Podizanjem saborske zastave, u 11 sati, domaćin ovogodišnjeg Sabora, ministar Nenad Popović je zvanično otvorio Sabor.

„Ono što bih posebno istakao jeste da smo Sabor vratili tradiciji, trubi i trubačima i da neće biti koncerata estradnih zvezda. Našim gostima bih posebno preporučio koncert Dejana Petrovića i Big benda sa početkom u 21 sat na Glavnoj pozornici. Zatim u 23 sata, Ponoćni koncert na kojem će učestvovati svih 20 ovogodišnjih finalista koji će se održati u petak 10. avgusta“, rekao je Jolović, predsednik Saborskog odbora.

U subotu 11. avgusta je tradicionalno takmičenje seniorskih orkestara. U nedelju su koncerti pobednika ovogodišnjeg Sabora i majstora trube Saše Krstića, Ekrema Mamutovića i Dejana Lazarevića. Naveo je i to da manifestaciju prate i tradicionalni programski sadržaji kao što je narodni višeboj, defile svih učesnika u programu, imnprovizacija stare dragačevske svadbe i drugi sadržaji.

Ove godine 58. po redu Dragačevski Sabor trubača posetiće portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova
sputniknews.com

Njoj će u petak biti uručena titula počasnog građanina Guče. Titula će joj se uručiti pre početka koncerta Dejana Petrovića, a očekuje se i njeno obraćanje posetiocima.

Jolović ističe da Zaharova nije imala nikakve posebne zahteve – naprotiv, kao i većina visokih zvanica koje su prošle kroz Guču prethodnih godina, želi da joj se ne pridaje velika pažnja i da bude tretirana kao i svi ostali gosti.

U Guču dolaze pripadnici svih nacionalnosti i veroispovesti iz svih krajeva zemlje, regiona, Evrope i čitavog sveta. Svi oni dolaze sa jednom željom da se lepo provedu, naglašava Jolović.

Izvor: Tanjug