DANAS NOVO ZASEDANJE KRIZNOG ŠTABA: Epidemiološka situacija sve ozbiljnija

Screenshot
Oglas

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zaseda danas u 11 sati, a struka će pored analize epidemiološke situacije razmatrati i o novim merama za suzbijanje virusa.

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon rekao je nedavno da medicinski deo zastupa stav da treba uvesti restriktivnije mere u pogledu smanjivanja kontakata, koje bi podrazumevale skraćivanje radnog vremena, kao i da na 10 dana bude otvoreno samo ono što je vitalno i esencijalno.

On je upozorio da se vakcinacija hitno mora podići na 60-70 odsto.
– Broj umrlih se sada vrti između 50 i 60, ali ako se hitno ne promeni odnos prema vakcinaciji i merama, sigurno ćemo imati dupliran broj preminulih.

Ono o čemu se dosta priča proteklih meseci jeste da je jedini izlaz iz epidemije masovna vakcinacija. Građanima Srbije na raspolaganju su četiri vakcine. Tako da mogu da se opredele i za kinesku vakcinu „Sinofarm“, britansku „Astrazeneka“ i ruski „Sputnjik V“.


Sednica kriznog štaba počela je oko 11 časova. Mediji prenose da je štab odlučio – uvode se kovid-propusnice.

Krizni štab odlučio da propusnice neće biti potrebne za apoteke i prodavnice, prenosi Blic.

Još nema pouzdanih informacija za koje će uslužne delatnosti važiti kovid-propusnice, ali izvesno je da će se koristiti za noćne klubove i barove.

Novi Sad izdvaja novac za lečenje bolesnih mališana, pomaže se i populacionoj politici

Previous articleĐokoviću ZABRANJUJU učešće na Australijan Openu ako se NE VAKCINIŠE!
Next articlePrijem u Gradskoj upravi u čast učenika koji su osvojili medalje na međunarodnim takmičenjima