DANAS JE SVETI MUČENIK KALISTRAT: Veruje se da štiti od NESREĆE i TEŠKIH BOLESTI svakoga ko danas uradi OVO

vikipedija
Oglas

Priča kaže da je Sveti mučenik Kalistrat odrastao u hrišćanskoj tradiciji. Njegovi problemi počeli su kada je postao oficir u rimskoj vojsci, u puku u kome nije bilo nijednog hrišćanina.

Jednom dok se tajno molio, kolege oficiri koji su ga videli, prijavili su ga komandantu. Ovaj je tražio da Kalistrat prinese žrtvu paganskim bogovima što je Kalistrat odbio. Nakon toga je mučen i bačen u more. Međutim, na opšte čuđenje svih, Kalistrat se nije udavio što je nateralo 49 vojnika da počnu da veruju u moć hrišćanskog Boga.

Besan, komandant ih je sve bacio u tamnicu i nastavio mučenje. Kako nijedan od vojnika nije hteo da se odrekne svoje vere, na kraju su svi ubijeni. Legenda kaže da je u tom trenutku čitav kraj pogodio čudesni zemljotres koji je doveo do masovnog napuštanja paganizma i primanja hrišćanstva.

Ovo se dogodilo 304. godine. Na njihovim moštima docnije je podignuta crkva u kojoj su se dešavala mnoga čuda. Veoma je moguće da je i to jedan od razloga zašto su neke porodice ovog svetitelja uzele za svoju krsnu slavu kao znak zahvalnost za izbavljanje od nesreće ili teške bolesti.

Zato, stari kažu, danas valja otići u crkvu i pomoliti se Svetom Kalistratu, ukoliko imate u porodici ili poznajete nekog teško bolesnog… za zdravlje i dug život.

“Mučenici Tvoji Gospode, u stradanju svome su primili nepropadljivi venac, od Tebe Boga našega, jer imajući pomoć Tvoju mučitelje pobediše, a razoriše i nemoćnu drskost demona: Njihovim molitvama spasi duše naše.”

MISTERIOZNO VOJVOĐANSKO SELO: Jedna ulica, 25 stanovnika i još mnogo toga!

 

(dnevno.rs)

Previous articleUhapšen muškarac zbog zlostavljanja i mučenja žene
Next articleYugo grill, oaza Balkana u sred Kine