Dan žalosti u Bačkoj

Zbog teške saobraćajne nezgode koja se dogodila juče ujutru oko 3 sata i 30 minuta na putu Kula – Ruski Krstur, a u kojoj su život izgubile Fekete Marija iz Kule stara 17 godina, Gudz Tatjana iz Vrbasa stara 15 godina i Đukić Božidarka iz Novog Sada stara 23 godine Opštinsko veće u Kuli je na današnjoj sednici donelo je zaključak kojim je utorak, 7. jul proglašen za Dan žalosti u opštini Kula.

Čitajte i: Ovo je vozač automobila u NESREĆI kod KULE

Organi, organizacije i druga pravna lica koja ističu zastavu dužna su da zastavu Republike Srbije, zastavu AP Vojvodine i zastavu Opštine Kula spuste na pola koplja. Radiodifuzne organizacije za informisanje na teritoriji opštine Kula dužne su da u svojim programima emituju Odluku o proglašenju Dana žalosti, da umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih emisija zabavnog karaktera emituju muziku i emisije prikladne Danu žalosti i da usklade programsku šemu Danu žalosti.

Čitajte i: Pojavio se snimak pre NESREĆE na putu između Ruskog Krustura i Kule (VIDEO)

Za vreme Dana žalosti zabranjeno je emitovanje narodne i zabavne muzike i održavanja zabavnih programa na javnim mestima. Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola koplja zastava Republuike Srbije, AP Vojvodine i Opštine Kula, navodi sa na zvaničnom sajtu opštine Kula.

Saobraćajna nesreća na putu Ruski Krstur – Kula, poginule tri osobe