DAN REPUBLIKE SRPSKE: Miloš Biković održao govor za pamćenje

Herceg TV

Nizom manifestacija u Banjaluci, kao i u drugim mestima, danas se obeležava 9-ti januar – Dan Republike Srpske.

Čestitka predsednici Željki Cvijanović stigla je od predsednika Aleksandra Vučića u kojoj se poručuje da će Srbija kao iskren prijatelj, uvek biti oslonac i podrška svim naporima i potrebama Republike Srpske, istovremeno poštujući integritet Bosne i Hercegovine.

Inače, obeležavanje je počelo svetom arhijerejskom liturgijom, koju je u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služio patrijarh srpski Irinej.

Centralna svečanost, kojom Republika Srpska danas obeležava svoj Dan, 9. januar – svečani defile pod sloganom „Za sva vremena“ održan je na Trgu Krajine u Banjaluci.

Glumac Miloš Biković govorio je u Banjaluci na proslavi Dana Republike Srpske. On je tom prilikom rekao da su borci Republike Srpske učinili podvig dajući svoje živote za slobodu i istinu i doprineli vaskrsenju celog srpskog naroda.

Braneći Srpsku, vi ste branili Srpstvo, a braneći Kosovo i Metohiju, te Srpsku crkvu u Crnoj Gori ne branimo crkvena zdanja, nego svoj integritet, pravo na život, branimo svoj duh – rekao je Biković na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana Republike.

On je istakao da je skupa bila istorija srpskog naroda, da bi se sada tek tako predala i tek tako zaboravila.

Biti Srbin nikada nije bilo lako, a danas je kao nikada do sada jasno da se srpski narod nalazi na braniku pravoslavlja – rekao je Biković.