Da li ste probali ovo, ako niste do sada evo jednostavnog RECEPTA – Luk punjen prosom

Foto izvor: Zalogaj.rs

Ukoliko želite da budete kreativni a istovremeno da ne ronite u neke složene recepte probajte ovo!

Potrebno:

Nekoliko većih glavica crnog luka,
kuvani proso sa povrćem,
susamova pasta,
muškatni oraščić,
malo prezli,
so.

Priprema:

Crni luk oljuštiti, oprati i izdubiti. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko 10 minuta.

Izvaditi luk, ocediti i napuniti skuvanim prosom sa povrćem (recimo proso sa tikvicama, rendanom šargarepom i sl.). Da bi se poboljšao ukus dodati malo oraščića, prezli i susamove paste.

Tako pripremljen luk staviti u podmazan pleh, pa u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni C peći oko 20 minuta.

(zivotizdravlje.net)