Da li je savska voda ispravna za kupanje? – Evo gde NIJE bezbedno kupanje

Oglas

Javno komunalno preduzeće “Komunalije“ Sremska Mitrovica obaveštava građane o rezultatima analize savske vode, koju je izvršio Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

Analiza savske vode je izvršena dana 24. 06. 2020. godine i to na tačkama uzorkovanja: Reka Sava – Mala plaža, Reka Sava – Početak plaže, Reka Sava – “Dispanzer“.

Uzorkovanjem i analizom fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara savska voda na lokalitetima Mala plaža i Početak plaže – ODGOVARA zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje,

Na lokalitetu „Dispanzer“ – NE ODGOVARA zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje, usled mikrobiološke neispravnosti.

Preporuke za zdravstveno bezbedno kupanje: izbegavati ronjenje, gnjuranje, prskanje, skakanje i gledanje u vodi, prilikom ulaska u vodu postepeno se rashladiti, obavezno se tuširati čistom vodom sa tuševa nakon izlaska iz savske vode, vršiti nadzor nad kupanjem male dece u plićaku je voda najzagađenija), posle jake kiše i oluje ne kupati se 2-3 dana, zabraniti pristup domaćim životinjama, ne sedeti na vlažnom peski već na prostirkama.

Iz JKP „Komunalija“ mole sve sugrađane da se u toku boravka na plaži pridržavaju pravila zabrane igre s loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

(Ozon.rs)

Previous articleJoš jedno samoubistvo u sremskom selu
Next articleRadovi na deonici Nova Pazova – Novi Banovci i putu Vrdnik – Irig do 1. avgusta