Da li ćemo uskoro kupovati polovnjake iz fabrike?

Image by Free-Photos from Pixabay
Oglas

Proizvođači i uvoznici automobila često izlaze u javnost sa novim idejama, ali one nisu uvek toliko zanimljive da postanu svetska vest. Potez Toyote u Velikoj Britaniji to definitivno jeste jer donosi novu uslugu u auto-industriju.

Naime, magazin Autocar piše o odluci britanskog odeljka Toyote da kupcima ponudi opciju preuređenja za polovna vozila. Nova usluga, pod nazivom Kinto, biće jedna od mogućnosti, a ideja je uzeti automobil nakon prvog ciklusa korišćenja, kao što je na primer lizing, i vratiti ga u fabriku, prenosi Revija HAK.

Tamo će vozilo biti temeljno preuređeno i pripremljeno za drugi ciklus korišćenja. Toyota bi čitav postupak kasnije mogla da ponovi još jednom, pre nego što automobil dođe do kraja svog radnog ciklusa i završi na recikliranju.

Fabrički postupak može da uključuje ugradnju novih komponenti, ali i ​​ponovnu upotrebu polovnih delova iz vozila koji su još u dobrom stanju, zatim obnovu baterija u slučaju hibridnih modela i još mnogo toga.

U fokusu ovog programa trenutno je Toyotina fabrika u centralnoj Engleskoj koja za lokalno tržište proizvodi modele Corolla hečbek i Corolla karavan.

(ekapija.com)

android aplikacija
Previous articleMigrant napao vozača pa demolirao autobus!
Next articleMladići iz Novog Sada i Vrbasa uhapšeni zbog lažnog svedočenja na sudu