Da li će se đaci vraćati u školske klupe?

Printscreen
Oglas
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je kako nije realno u ovom trenutku prognozirati kada će se učenici vratiti u školske klupe, navodeći da će konačnu odluku o tome doneti Krizni štab.

,,Epidemiološka situacija se prati intenzivno i svakodnevno, u saradnji sa nadležnim institucijama i organima. U skladu sa promenama situacije preduzimaćemo odgovarajuće mere, a konačnu odluku će, kao do sada, donositi Krizni štab“, rekao je Ružić u intervjuu za portal Telegraf.

,,Ponosan sam i zahvalan svoj deci i svom nastavnom i nenastavnom osoblju na izuzetnoj disciplini i posvećenosti da svako dete dobije adekvatno obrazovanje, a da škole ostanu mesto gde se virus ne širi. Među učenicima je taj procenat bio između 0,4 i 0,5 odsto, a procenat zaposlenih kako nastavnog i vannastavnog osoblja nije prešao 5 odsto, što je dokaz upravo ove discipline i poštovanja preventivnih mera,“ rekao je Ružić.

Kada je reč o državnoj maturi, Ružić je za ,,Novosti“ rekao da je gotovo izvesno da kako zbog okolnosti u kojima se društvo našlo pod uticajem korone, ali i zbog još potrebnih trijaža, državna matura neće biti uvedena 2022. godine.

 

(Vojvodina Info)

 

 

 

Previous articleHrvatski režiser: Od sada ću predavati na čistom srpskom
Next articleU Novom Sadu za vikend rođeno 16 beba