ČUVENI TITOV KOLAČ sa čokoladom i kafom (RECEPT)

SHARE
Youtube/Printscreen/Bokina Kuhinja
vojvodinainfo

Potrebno za biskvit: 4 jaja; 200 gr šećera; 1 vanilin šećer; 100 gr mlevenih oraha ili lešnika; 5 supenih kašika skuvane crne kafe – hladne; 5 kašika punih brašna; 1 prašak za pecivo; 3 kašike ulja.

Odvojite belance od žumanca. Umutite belance. U žumance dodajte šećer pa umutite. Žumancima dodajte ulje. Dodajte kuvanu, hladnu kafu. Izmeašajte brašno, pašak za pecivo i orahe pa sve umutite zajedno sa jajima. Na kraju smesi dodajte i belance.

Umućen biskiv peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Potrebno za prvi fil: 400 ml mleka; 5 punih kašika brašna; 2 žumanca;
(U mleko dodajte žumance i brašno pa umutiti mikserom. Zatim stavite na ringlu da blago provri kako bi se napravio puding.)

Potrebno za drugi fil: 200gr margarina; 10 kašika šećera; 1 vanilin šećer; 100 gr otopljene čokolade; 3 kašike oraha. (Čokoladu rastopiti pa dodati margarin. Zatim šećer, vanilin šećer i orahe, pa sve umutiti zajedno).

Sjedinite oba fila.

Na koru naneti ovaj bogati fil pa posuti mlevenim orasima i čokoladom.

 

Autor: stil.kurir.rs

vojvodinainfo