CRVENI METEOALARM ZA VEĆI DEO SRBIJE

Pixabay
Oglas

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), zbog visokih temperatura, objavio je za Beograd crveni i žuti meteo alarm, a crveni meteo alarm za Šumadiju, Pomoravlje i jugoistočnu i jugozapadnu Srbiju, kao i za Kosovo i Metohiju.

Na području Srbije danas će biti veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 35 do 38 stepeni Celzijusa, a lokalno i do 40 stepeni Celzijusa.

Na području Beograda maksimalna temperatura biće oko 38 stepeni Celzijusa. Veoma toplo vreme sutra će se zadržati na jugu i istoku Srbije.

U pojedinim delovima zemlje – zapadnoj Srbiji, Pomoravlju, Šumadiji i jugoistočnoj Srbiji od juče je na snazi crveni meteoalarm, što znači da je vreme vrlo opasno, dok je u ostalim delovima „aktivno“ narandžasto meteo upozorenje.

Na severu i zapadu Srbije, uz lokalni razvoj oblacnosti, pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, koji će biti verovatniji posle podne, uveče i u toku noći.

U kosavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab do umeren, jugozapadni. Krajem dana i u toku noći vetar u skretanju na severozapadni i u slabljenju.

Najniža temperatura od 16 do 24 C, u kosavskom području do 28 C, a najviša od 35 do 40 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu veći deo dana sunčano i veoma toplo. Krajem dana uz lokalni razvoj oblačnosti u pojedinim delovima grada moguć je pljusak sa grmljavinom.

Vetar umeren do jak, jugoistočni, krajem dana u slabljenju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura 26 C, a najviša 38 C.

Izgledi vremena za sedam dana – do 21. jula:

Promenljivo oblacno i nestabilno sa cestom pojavom kise, pljuskova i grmljavine.

Od petka se lokalno ocekuje veca kolicina padavina i grad. Vrednosti maksimalne temperature u padu, u većini mesta od 27 do 31 C.

 

(Tanjug/RTV)

 

Previous articleRHMZ: Crveni meteo alarm za veći deo Srbije, temperatura i do 40
Next articlePOŽAR KOD SAJLOVA: Vatra išla ka kućama