Crna Gora otvara granice, ali NE ZA SRBE?!

Montenegro
Oglas

„Bitku sa opakim virusom smo dobili i Crna Gora je postala prva „korona fri“ država u Evropi“, kazao je predsednik Vlade Duško Marković

Premijer je današnje izlaganje počeo skidanjem maske.

„Kad smo već korona fri destinacija, da skinem masku“, kazao je na početku konferencije za novinare Marković.

Prvih dana juna granice će biti otvorene sa zemljama koje ispunjavaju kriterijuma Instituta za javno zdravlje, a to su Hrvatska, Slovenija, Albanija, Austrija, Nemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Grčka. Za nas posao nije stao, moramo da sprečimo unos virusa, i njegovo širenje.

Mere bi, kako je Institut najavio, trebale da stupe na snagu od 1. juna i to znači da ćemo imati dozvoljena javna okupljanja do jednog broja. Mi tako već ulazimo u proces uvođenja javnih okupljanja uz određene mere, rekao je Marković dodajući da će organizovanje litija ostaviti za neki drugi put.

Kao što se može videti, Srbija nije na spisku zemalja za koje će moći slobodno da uđu u Crnu Goru, razlog za to je, kako je rečeno jer smo navodno i dalje „pod maskama“.

„Bez obzira na dogovore sa verskim zajednicama, nedavno su se desila okupljanja u Nikšiću, Beranama. Dvadeset prvog maja smo imali sporadična okupljanja mladih, na otvorenom prostoru, koja, po nama, nisu predstavljala epidemiološki rizik.“

 

(Vijesti)

Previous articleBANAT: Sedam godina ZATVORA za lopova!
Next articleKako da ubrzate svoj Android telefon?