CIA Albancima šalje oružje radi formiranja ,,vojske Kosova“!

SHARE
Brod
Brod Foto Tanjug/ Jaroslav Pap/ bk

Brod sa kontejnerom punim najnovijeg naoružanja za formiranje  „vojske Kosova“ trenutno je na putu preko Atlantika do luke Drač u Albaniji, odakle će tovar biti odvezen do baza kosovskih snaga bezbednosti!

Kako izveštavaju ,,Novosti“, do ovih informacija su došle naše bezbednosne službe, a ovaj konspirativni aranžman je u sklopu sumornog scenarija Prištine o preuzimanju kontrole nad severnim delom pokrajine.

Osim toga, naši operativci došli su do informacija da je kosovska tajna služba u Južnoj Mitrovici podelila automatske puške nekim  bivšim i aktuelnim saradnicima, kao i drugim osobama iz „državnih institucija“ koji su obučeni da ih koriste! Ovaj čin se uklapa u planove prištinske vlasti koja namerava da 14. decembra, kršeći sve sporazume, osnuje „vojsku Kosova“.

Penzionisani obaveštajni oficir Ljuban Karan kaže za „Novosti“ da posle poslednjih poteza i najava, više nema dileme da će Priština formirati „vojsku Kosova“:

– Za to imaju prećutnu saglasnost velikih sila, pre svih Amerike, a jedina svrha te vojske jeste etničko čišćenje preostalih delova KiM u kojima žive Srbi. Plan je da ta vojska ima tri puka, od kojih bi jedan bio raspoređen na severu KiM.

Vojska Srbije
Vojska Srbije/Foto: Ministarstvo odbrane

Karan smatra da su, nakon što tzv. vojska Kosova bude formirana, pred vlastima u Prištini tri mogućnosti. U prvoj varijanti, moguće je da se ništa ne desi odmah, da se sačeka da se slegne prašina i da Srbiji popusti pažnja. U drugoj, Priština bi mogla odmah da krene u osvajanje severa, a treća opcija, koja najviše zabrinjava, jeste zloupotreba Kfora, odnosno mogućnost da Kfor „prošvercuje“ prištinske vojnike u svojim formacijama.