Čestitke povodom Kurban Bajrama

Pixabay

Više zvaničnika danas je čestitalo pripadnicima islamske zajednice predstojeći Kurban Bajram.

Ministarka pravde Nela Kuburović Kisić čestitala je predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću, Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i svim pripadnicima islamske zajednice predstojeći Kurban Bajram.

„Vama, verskim službenicima i vernicima čestitam Kurban Bajram. Želim da radost velikog praznika ispuni sva srca i bude podstrek da, činjenjem dobrih dela i zahvaljivanjem Bogu, složno radimo za bolju budućnost naše države, posebno u ovom vremenu velikih izazova“, istakla je ministarka pravde u svojoj čestitki.

U ime Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i u svoje lično ime, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević čestitala je Kurban-bajram svim građanima islamske veroispovesti.

„Upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban-bajrama, sa željom da ovaj praznik dočekate i provedete u dobrom zdravlju, raspoloženju, miru i porodičnoj sreći“, navela je Milošević.

I predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća Jasmina Curić uputila je povodom Kurban Bajrama čestitku u kojoj navodi:

„Upućujem najiskrenije čestitke svim Bošnjacima u Sandžaku i dijaspori i svim građanima koji obilježavaju ovaj blagdan. Nadam se da će ovaj Kurban bajram biti blagdan jedinstva, mira i razumevanja među ljudima“.

Poručila je i da nastupajući bajramski dani budu podsticaj širenju tolerancije, poverenja i saradnje među ljudima svih nacija i vera koje žive u Sandžaku.