Češka kompanija gradi fabriku u Banatu, posao za 70 radnika

Pixabay

Firma Spel Manufacturing s.r.o. iz Kolina u Češkoj sklopila je ugovor o grinfild investiciji u Beloj Crkvi.

Ova češka kompanija se bavi proizvodnjom kablovskih i žičanih snopova, niskonaponskih razvodnih ormana, elektronskih komponenti, kao i ugovornom proizvodnjom niskonaponskih podsklopova.

Fabrika će biti izgrađena na zemljištu površine 0,65 hektara u okviru novoizgrađene industrijske zone u Beloj Crkvi, gde inače živi veliki broj pripadnika češke nacionalne manjine.

U pitanju je lokacija koja će firmi omogućiti veću dostupnost zaposlenih, navodi se na zvaničnom sajtu češke ambasade.

Češki investitor planira da u naredne dve godine izgradi fabriku u kojoj će proizvoditi svoje aktuelne proizvode. Fabrika bi trebalo da zaposli do 70 radnika. Osim skladišta i dela za proizvodnju, u sastavu industrijske hale biće i moderne kancelarijske prostorije.

Za investiciju u Srbiji firma se odlučila pre svega zbog dobre dostupnosti kvalifikovane radne snage i širenja trenutnih proizvodnih kapaciteta. Fabrika će funkcionisati kao ugovorni proizvođač, što znači da će na osnovu upita i specifikacija klijenata vršiti proizvodne usluge, i to u oblasti građevinarstva, industrije rashladnih uređaja, saobraćaja i slično, navodi se na sajtu češke ambasade.