Ćerka srpske princeze na suđenju vođi seks kulta

SHARE
parismatch.be

Ćerka princeze Jelisavete od Jugoslavije i praunuka kneza Pavla pojavila se na suđenju Kitu Ranijeru, vođi seks-kulta nazvanog NXIVM, u koji je upala njena ćerka, prenosi Thedailybeast.com

Glumica Katarina Oksenberg, inače praunuka kneza Pavla Karađorđevića i zvezda TV serije „Dinastija”, spasava svoju ćerku iz sekte NXVIM. – piše thedailybeast.com

India Oxenberg

Katarina Oksenberg je ispričala kako je kult isprao mozak njenoj ćerki, prisilio je na tajnu udaju, da bi onda postala rob koji sledi njihove naredbe.

Neposlušnost se rigorozno kažnjavala prebijanjem i javnim poniženjima. Prema sudskim spisima, Kit Ranijer zvani “Vanguard” bio je vrhovni mozak cele operacije.

Oksenbergova je 2011. godine sama dovela svoju tada devetnaestogodišnju ćerku Indiju u NXIVM-ov “program uspešnosti” uverena da će joj kurs pomoći da se razvije u mladu preduzetnicu.

NXVIM

Sekta je osnovana 1998. godine u Njujorku, a osnivač je Kit Rejnijer.

Bivši članovi su ga prozvali kultom, iako je to prema zvaničnim podacima „samo uspešan program za podučavanje“. Mada ovaj kult sebe definiše pre kao organizaciju koja ljudima olakšava lični i profesionali razvoj.

Od kasnih 1990-ih godina do danas procenjuje se da je oko 16.000 ljudi prošlo kroz neki od različitih kurseve koje nudi Nekseum. Ova organizacija tvrdi da su kursevi dizajnirani da „doprinesu samoispunjenosti i eliminaciji psiholoških i emotivnih barijera“.

Međutim, drugi, koji su dublje uvučeni u organizaciju, odricali su se karijera, prijatelja i porodica da bi postali sledbenici lidera Kita Rejnijera, unutar grupe poznatog kao „predvodnik“.

Image result for Kita Rejnijera
Kit Rejnijer/ Optužen je da je silovao mlade devojke, najmanje njih 12, u periodu dužem od 18 meseci.

Njujork Tajms je objavio da ova sekta ženske članice zove „robinjama“. Svaka od njih navodno ima inicijale osnivača kulta na svom telu, a morale su i da se fotografišu gole.

Kad jednom postanu Ranijerove “robinje”, žene se obavezuju da će mu biti na raspolaganju 24 sata. Dužnost im je bila da dovode nove “robinje” i da se hitno jave na svaki poziv svog “vladara”, a neposlušnost se kažnjavala teškim batinama.

Te fotografije služe za ucenu i navodno im je zaprećeno da će biti puštene u javnost ako ne budu poštovale pravila.

Prema navodima stranih medija, ceremonija žigosanja izgleda jezivo i zastrašujuće. Tokom inicijacije sedne se na masažni sto, a onda sledi rečenica pre samog čina žigosanja: „Gospodaru, molim te stavi žig na mene, biće mi čast“.

Takođe kruže priče da sve članice kulta moraju da imaju seks sa osnivačem te sekte Rejnijerom. U javnost su izašle i brojne priče o smrtnim slučajevima. Iako nikada nije bilo dokaza, više članova je navodno izvršilo samoubistva pod uticajem kulta, ili zbog nemogućnosti da iz njega izađu.