Celog života pogrešno cedimo LIMUN: Uz pomoć ovog trika sok teče kao iz česme / VIDEO

Pixabay

Bez noža i cediljke

Iako ceđenje limuna izgleda kao obična i banalna radnja u kuhinji, taj proces je za neke izvor stresa zato što se uvek čini da može iz njega da se izvuče još i još soka, a nekima najviše zbog toga što sok curi na sve strane i posebno tamo gde ne bi trebalo.

Ipak, možete da objavite vašim žutim voćnim prijateljima da je vreme kada ste ih okretali, stiskali i gnječili stvar prošlosti jer ste usvojili trik koji vam predstavljamo.

Sada, zahvaljujući Žaki Bain, možete uspešno da iz limuna iscedite sav sok a da ga ne presečete na pola, dakle, bez noža i cediljke, piše „Mirror.

Ona je podelila snimak kako cedi limun na „TikToku“ uz opis: „Danas sam saznala da ovo može da se uradi“, a mnogi njeni sledbenici zapitali su se kako je moguće da niko nije ranije otkrio ovaj trik.

On se sastoji u sledećem: kako biste iscedili limun a da sok ne izlazi sa strane, potrebno vam je dugačko metalno šilo (velika igla) ili drveni, oštar i tanak štap, koji je dovoljno dugačak da napravi rupu od vrha do drugog vrha limuna.

Nakon toga, uklonite taj rekvizit i pritisnete ceo limun, ali tako da je jedan otvor uperen ka šolji u koju želite da ga iscedite.

Limunov sok će na taj način iscureti ravno, kao da ga sipate iz tetrapaka, a nijedna kap neće izaći na sto ili podlogu na kojoj ga cedite, pa nećete morati da brišete.

Uostalom, pogledajte kako to radi Žaka Bain, bićete oduševljeni.