CarGo osnovao udruženje građana na čelu sa Aleksandrom Vučićem

SHARE
cargo
CarGo

Kompanija za prevoz građana Beograda CarGo je trebalo do 7. februara da se prilagodi izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, odnosno da nastavi da posluje, ali po principu i ceni taksija.

Iz CarGo-a su saopštili da to nisu učinili, jer je pravni tim kopmanije, sagledao sve odredbe Zakona i zaključio da taj akt ni na jedan način ne obavezuje CarGo, jer ta kompanija nije, kako tvrde taksi, niti javni prevoz. – piše N1.rs

CarGo je pronašao pravni osnov da zaobiđe Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, tako što su osnovali istoimeno udruženje građana koje će po principu kao i do sada obavljati prevoz Beograđana.

Predsednik udruženja biće Aleksandar Vučić, koji kaže da su mu ime i prezime samo koincidencija sa imenom i prezimenom predsednika države.

U praksi se zapravo ništa ne menja, način prevoza putem aplikacije ostaje isti, kao i cena, s tim što će zainteresovani korisnici morati da ažuriraju aplikaciju i postanu članovi novoosnovanog udruženja CarGo. – prenosi N1.rs