BUDI HUMAN: Pomozimo malom Dimitriju da ponovo stane na noge

Dimitrije Vrbanić i ima tek napunjenih 8 godina, a već je sa velikim zdravstvenim i životnim probemima koji su ga sprečili da
krene u školske klupe prvaka.

Iznenada je oboleo 31.07.2016.godine od veoma retke i podmukle bolesti- Transverzalni mijelitis (upala kičmene moždine) i za samo dva dana ostao nepokretan i sa nizom drugih pratećih nuspojava.

Roditelji mladog Dimitrija se na sve načine bore da svom detetu obezbede adekvatnu negu i lečenje u nadi da će Dimitrije ponovo moći da stane na noge. 

U razgovoru smo saznali da su u Srbiji iscrpljena sva sredstva za njegovo lečenje i rehabilitaciju, a da bi imao priliku da ponovo prohoda, nužno je da se lečenje nastavi u inostranstvu.

S toga je potrebno pomoći dečaku u nadi da će moći ponovo da igra i uči kao njegovi vršnjaci. (za terapije u trajanju od dva meseca, troškovi iznose oko 20 000 evra).

Međutim, njegovi roditelji, nisu u mogućnosti da isfinasiraju tako velike troškove za njegovo lečenje, pre svega zato što
samo jedno jedan roditelj radi, dok je drugi u celosti posvećen detetu. 

Upravo iz ovih razloga je organizovana humanitarna akcija preko fondacije „BUDI HUMAN“, sa željom da mu pomognemo da ponovo stane na noge i pohađa školu zajedno sa svojim vršnjacima.

Detalje o Dimitriju i njegovoj bolesti možete videti na klikom ovde ili na sajtu humanitarne fondacije „BUDI HUMAN“. 

Roditelji unapred zahvalni za svaku pomoć i podršku, Milena Tripković-Vrbanić i Damir Vrbanić

Za više informacija, možete kontaktirati roditelje:
tel: Milena 064 369 08 01 i Damir 062 250 085