Brza saobraćajnica kroz Bačku i Banat i dalje čeka projekat

Foto: Promo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je nadležne da izrade projekte za realizaciju važnih investicija jer, kako je, naglasio nedavno gostujući na RTS, para ima.

Time je predsednik Srbije aktualizovao i za Vojvodinu važan projekat izgradnje brze saobraćajnice kojom bi se spojili Bačka i Banat i granični prelazi naše zemlje s Mađarskom i Rumunijom.

Radi se o državnom putu koji bi bio najkraća veza od Sombora do Kikinde, a prolazio bi kroz Zapadnobački, Južnobački i Severnobanatski okrug. Izgradnja te saobraćajnice s četiri trake, kojom će vozila moći da se kreću 100 kilometra na sat, najavljena je 2019. godine. Podsetimo, Vučić je u novembru prošle godine najavio da će se ta brza saobraćajnica naći u Nacionalnom investicionom planu. To će, kako je rekao, biti od presudnog značaja za dovođenje novih investitora u taj deo Srbije. Ta brza saobraćajnica bi, naveo je tada Vučić, bila poput paralele koja bi se naslanjala na vertikalu Koridora 10, i to bi značilo mnogo za Zapadnobački, Severnobački i Južnobački okrug, kao i za ceo severni Banat.

 

(RTS/Dnevnik.rs)