BRUTALNO PRETUČEN DOKTOR, šta je motiv takvog dela ?

SHARE
pretuceni doktor u klinickom centru
Pretuceni doktor u klinickom centru

Doktor J. O. iz Zrenjanina, lekar seoske ambulante u Novom Miloševu, krvnički je pretučen 1. novembra, kada se biciklom vraćao sa posla.

Pretučeni doktor se oporavlja u Novosadskom kliničkom centru. Kolege ga opisuju kao savesnog stručnjeka koji nikad nije došao u sukob sa pacijentima.

Na njega su u večernjim satima, na putu Novo Miloševo – Bašaid, nasrnuli mladići V. B. (24) i M. N. (21), koji su u ponedeljak uhapšeni.

– Zadobio sam potres mozga, frakturu lobanje i krvarenje na mozgu. Po meni je ovo bio pokušaj ubistva. Napadnut sam bez ikakvog povoda, iz čiste obesti – kaže J. O, koji se oporavlja na novosadskom Kliničkom centru, i koji pokušava da se seti i objasni zbog čega bi pomenuti mladići uradili tako nešto.

– Udararali su me u slabine. Pobegao sam u jednu njivu, ali mi ni tamo nisu dali mira. Udarci su pljuštali po mojoj glavi. Nisu se zaustavljali ni kad sam im rekao da sam lekar i da mogu da me ubiju – priseća se dr J.O, koji je od udaraca ostao bez svesti.

Kako kaže, uspeo je da prepozna jednog napadača.

– Setio sam se da sam mu u seoskoj ambulanti ukazao pomoć nakon što je povređen u tuči, negde u Kikindi. Imao je rasekotine po ruci. Kad sam ih opisao policajcima i oni su znali o kome se radi – kazao je dr J. O.

Ono što nikome nije jasno kako je do toga došlo.

Ali sve više i više postaje zabrinjavajuća činjenica da se u današnje vreme dešavaju ovakva zverstva i pokušaji ubistva tako olako.