Broj obolelih od korone u svetu premašio 64 miliona

Pixabay

Broj obolelih od korona virusa u svetu premašio je danas 64 miliona, prema podacima sajta worldometers.info. Preminulih je blizu milion i po, a prema istom izvoru oporavilo se više od 44 miliona pacijenata. Brojke variraju iz sata u sat, a prema poslednjim podacima, 99.4 odsto obolelih je imalo lakši oblik korone, a 105.733 je u teškom stanju. Procenat oporavljenih je i dalje 97 odsto, dok je procenat preminulih tri odsto.

U Meksiku su u poslednja 24 sata potvrđena 6.472 nova slučaja korona virusa, a preminulo je 285 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Opada broj novozaraženih u Kini

U Kini je u poslednja 24 sata potvrđeno 12 novih slučajeva korona virusa, šest manje nego prethodnog dana, saopštila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Kako se navodi, osam novih slučajeva je uvezeno, dok su preostala četiri lokalno preneta u autonomnoj regiji Unutrašnja Mongolija, prenosi Rojters.

Prijavljeno je i pet novih asimptomatskih slučajeva koje Kina ne ubraja u zvaničnu statistiku, što je pad u odnosu na prethodni dan kada ih je bilo 17.

Od početka epidemije su potvrđena 86.542 slučaja korona virusa, a preminule su 4.634 osobe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here