Brisanje ekrana televizora je noćna mora domaćica: Evo trikovi koji će vam olakšati posao

tv
Image by StartupStockPhotos from Pixabay
Oglas

Jedno od najtežih mesta za čišćenje u domu je ekran televizora, to znaju svi koji su ikada pokušali da ga obrišu krpom, da bi nakon toga videli tragove po njemu. Ipak postoji par saveta koje treba ispoštovati da bi brzo i lako uklonili nečistoće sa TV-a.

Televizor je potrebno očistiti kako biste uklonili nečistoću koja se nakuplja tokom vremena. To takođe pomaže u održavanju dobrog kvaliteta slike ekrana, ​​koji je najosetljiviji deo uređaja i zahteva posebnu negu. Zaista, televizori nove generacije su lomljiviji od starih televizora i važno je poštovati ​​određene postupke kako ne bi došlo do njihovog oštećenja.

Mere predostrožnosti koje treba preoduzeti pre čišćenja televizora
Pre čišćenja televizora mora se isključiti iz nekoliko razloga:

Ako je ekran uključen, postoji opasnost od ometanja piksela ;
Ako je uređaj priključen u struju, postoji opasnost od kratkog spoja ;
Crna i tamna površina pruža bolji pogled na prašinu, prljavštinu i mrlje.

Kad se isključi, najbolje je pričekati dok se ekran ne ohladi. To daje vremenu statičkom elektricitetu da se rasprši tako da se prašina više ne lepi za ekran. Takođe, za razliku od vrućeg ekrana, ​​hladni je lakše očistiti, prenosi Novi.ba.

Postoje određeni pokreti i refleksi koje treba usvojiti i poštovati kako ne bi rizikovali oštećenje površina:

Nemojte biti nagli i ne pritiskajte previše ekran, jer neki televizori imaju vrlo tanak ekran koji se može lako oštetiti.

Nemojte koristiti abrazivne materijale za čišćenje televizora. Takođe nikako ne brišite papirnatim ubrusima, sunđerom, toalet papirom, salvetama, starim kuhinjskim krpama. Ne samo da rizikujete nanošenje trajnog oštećenja elektronskom uređaju, već i uklanjanje posebnih postupaka (posebno protiv odbijanja i odsjaja) koje proizvođač postavlja na ekran radi poboljšanja kvaliteta slike.

Nikada nemojte koristiti hemikalije za čišćenje, posebno one koje sadrže etanol i amonijak. Jedini izuzetak: specijalizovana sredstava za čišćenje plazme, LED i LCD ekrana.

Proizvodi i maramice za čišćenje ekrana

Najviše se preporučuju proizvodi koje su dizajnirali proizvođači televizora ili se prodaju uz napomenu da su napravljeni za ekrane. To se odnosi i na maramice i sredstva za čišćenje, na primer na gelove. Ti proizvodi mogu se naći u supermarketima ili prodavaonicama električnih uređaja.

U ovom slučaju, jedine mere predostrožnosti koje treba preduzeti su sledeće:

Koristite krpu od mikrovlakana. Slično krpi koja se koristi za čišćenje stakala naočara, ova vrsta tkanine je najprikladnija jer ne ostavlja dlačice i neće ogrebati ekran. Osim toga, njegova vlakna pomažu da se uhvate čestice prašine i prljavštine, umesto da se jednostavno premeštaju. Ponekad se dobija prilikom kupovine televizora.

Nemojte praviti kružne pokrete dok čistite ekran, već se krećite gore-dole i zdesna ulevo kako biste izbegli tragove.

Ostavite ekran da se potpuno osuši pre ponovnog paljenja televizora.

Koristite mešavinu sirćeta i vode

Ako mrlje potraju, može se koristiti mešavina alkoholnog sirćeta i vode. Sirće je prirodni deterdžent, što ga čini ekološkim, praktičnim i jeftinim proizvodom.

Pomešajte sirće s vodom (50% svakog za proporcije).
U dobijenu smesu umočite krpu od mikrovlakana. Oprez: nemojte sipati ili prskati tečnost izravno na ekran. To bi moglo procuriti i infiltrirati se u televizor i oštetiti ga.
Obrišite ekran čistom i suvom krpom, umesto da ekran sušite na vazduhu, kako biste izbegli pojavu linija.

Krpa i voda za povremeno čišćenje

Uopšteno je poželjno ne čistiti televizijski ekran prečesto. Ako nema mrlja i želite samo da uklonite tragove prašine, bolje je odlučiti se za suvu ili malo vlažnu krpu od mikrovlakana koju ćete nežno obrisati površinom televizora.

Borite se protiv prljavštine na svom televizoru

Ne zaprlja se samo ekran: tu je i okvir televizora, kao i daljinski upravljač, koji ne smete zaboraviti da očistite ako želite da sprečite da se prašina ne vraća prebrzo.

Ventilacioni otvori, koji se često nalaze na zadnjoj strani televizora, takođe su veoma osetljivi na nakupljanje prašine što može sprečiti uređaj radi ispravno. Za njihovo čišćenje posebno se može koristiti usisivač, pazeći da nije punom snagom. Bolje je smanjiti njegovu snagu, usisati prljavštinu bez pomeranja komponenata koje se nalaze unutar televizora.

Da biste izbrisali otiske prstiju na okviru uređaja, preporučujemo upotrebu istih proizvoda kao i onih koji se preporučuju za čišćenje ekrana: krpa od mikrovlakana s malo vode, sirćeta ili proizvoda čistač specijalizovan za televizore.

Još jedan važan element za čišćenje, a na koji retko ko pomisli, je daljinski upravljač. To je predmet koji svi u kući dodiruju. Iz tog razloga jedan je od predmeta u domaćinstvu koji sadrži najviše prljavštine i bakterija. Njegovo čišćenje je takođe neophodno čim je osoba bolesna i koristi je. Osim toga, nakupljanje nečistoće na daljinskom upravljaču može sprečiti pravilno funkcionisanje dugmića. Da biste je očistili, najefikasnije je koristiti maramicu ili vatu, namočenu u belo sirće ili 70-procentni alkohol, koji ćemo provući iznad i oko dugmića.

Ove 3 rase pasa najviše vole da se igraju

android aplikacija
Previous articleMoćna vežba protiv nesanice
Next articlePreminuo gejmer Pavle Kostić Yoppa član nemačkog Šalke 04 Esport