Bolnica u Pančevu dobila 4D ultrazvuk

SHARE
4D ultrazvuk
Ilustracija
Pančevačko porodilište važi za jedno od boljih a i većih porodilišta u našoj zemlji. U njemu se prosečno 1500 žena porodi godišnje. Sve one koje dođu na ginekološko akušersko odeljenje Opšte bolnice, po prijemu imse uradi ultrazvučni pregled.

Donacijom dva pančevača rotari kluba ovo odeljenje dobilo je najsavremeniji 4D ultrazvučni aparat koji je bio neophodan jer stari nije menjan 15 godina.

Dr Zoran Petrović, načelnik Ginekološko akušerskog odeljenja Opšte bolnice Pančevo kaže „Svi UZ pregledi se obavljaju sada mnogo kvalitetnije i bolje i u prilici smo da vidimo i ono što nekada nismo mogli da vidimo zbog zastarele tehnologije. I mi dnevno obavimo između 30 i 50 pregleda na novom aparatu.“

Pored 4D ultrazvučnog aparata nabavljena su i 2 ginekološka stola.

„Akciju su pomogli i privrednici grada Pančeva kao i građani grada pančeva. Akciju su pomogli i distrikti Slovenije, Rumunuje i Amerike i prikupili smo više od 41 000 dolara. Prvobitno je bilo u planu da se nabavi samo 4D ultrazvuk ali ostalo je još sredstava i onda smo nabavili i ginekološke stolice“,  ističe Srđan Vlajković, predsednik Rotari kluba Mihajlo Pupin Pančevo.

„Sada smo čuli da postoje još neki aparati koji nedostaju Bolnici i nadamo se da ćemo u narednom periodu nabaviti bar nešto od toga“, kaže Jovan Stanković, Rotari klub Pančevo.

Ginekološko akušerskom odeljenju Opšte bolnice Pančevo potreban je i novi laparoskopski stub kako bi se dodatno unapredile operativne metode i očekuje se da će uskoro i ova vrsta opreme biti nabavljena.