Bolnica se ogradila od oftalmologa! Opomena lekaru koji od pacijenata za očni pregled traži potvrdu o vakcinaciji!

Oglas

Potez lekara mitrovačke bolnice da od pacijenata Očne ambulante traži potrdu o vakcinaciji ili PSR test, a koji je zapalio društvene mreže još nije dobio epilog!

Rukovodstvo Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici ogradilo se od ovog postupka i najavilo opomenu lekaru, koji poručuje da će opet zalepiti isto obaveštenje!

Usamljeni potez načelnika Službe za očne bolesti Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, koji je pre nekoliko dana na vratima svoje ordinacije u oftalmološkoj ambulanti postavio obaveštenje za nevakcinisane pacijente izazvao je burne reakcije kod Mitrovčana i podelio njegove kolege lekare, ali i medicinsko osoblje!

Kako saznajemo niko od lekara, niti načelnika osam specijalističkih ambulanti u okviru mitrovačke bolnice ne zahteva od pacijenata koji dolaze na preglede ovakve potvrde.

Opšta bolnica Sremska Mitrovica, foto Narcisa Božić

Dovoljno je, kažu, da se sami zaštite putem opreme i vakcine, dok su pacijentima propisane mere obaveznog nošenja maski I držanja rastojanja od dva metra u čekaonicama.

-Nedopustiv potez lekara koji drži i privatnu ordinaciju, a koliko mi je poznato radi I u jednoj privatnoj ordinaciji u Beogradu, a tamo nije istakao ovakvo obaveštenje! Da li to znači da ko plati privatno pregled ne mora biti vakcinisan? A, mi ovde što čekamo, obični građani Sremske Mitrovice, koji smo godinama uplaćivali u zdravstveni fond i lečimo se u državnoj ustanovi, a iz bilo kog razloga nismo vakcinisani, sada još moramo i trčati do prve privatne laboratorije zbog testa na Covid i iz džepa izbiti još koju hiljadu dinara, ogorčena je pacijentkinja, koju smo zatekli u krugu mitrovačke bolnice.

Naša ekipa lično se uverila da na vratima privatne ordinacije ‘’Optika Martinović’’ u Pivarskoj ulici u Sremskoj Mitrovici ne stoji nikakvo slično obaveštenje poput onog u mitrovačkoj bolnici.

Istaknuto je samo upozorenje na obavezno nošenje maski I držanja odstojanja od dva metra!

Sporno obaveštenje u Očnoj ambulanti uklonjeno je ubrzo nakon njegovog postavljanja, ali je dr Martinović ponovo zalepio obaveštenje na vrata ordinacije, koje je ponovo uklonjeno.

Zbog velike medijske pažnje, koju je ovaj slučaj izazvao, zvanično se oglasila I mitrovačka bolnica saopštenjem za medije u kome piše:

-Kada je reč o medijskom obraćanju, prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave daje isključivo director ili lice koje director ovlasti. Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno I potpisano od strane direktora. Obaveštenje dr Martinovića je uklonjeno, a director će, u skladu sa svojim ovlašćenjima izreći opomenu.

Međutim, kako stvari stoje tu problemima nije kraj, jer dr Martinović, u izjavi lokalnim medijima, poručuje da se ne boji otkaza, te da će obaveštenje ponovo zalepiti!

-Ponovo ču to uraditi čim dođem na posao! Mogu reći da se otkaza ne bojim, obzirom da u ovoj bolnici radim već 35 godina i da sam od Očnog odeljenja napravio najmodernije u Srbiji, rekao je dr Martinović.

 

Autor: Vojvodina INFO / Narcisa Božić

android aplikacija
Previous articleDa li treba trenirati rano ujutru?
Next articleKaizen – metoda zdravih poslovnih navika