Bolji recept za ajvar nećete pronaći nigde: Tajna je u jednom sastojku
Mnoge domaćice spremne su da odvoje čitav dan da bi za svoju porodicu pripremile delikatesnu zimnicu – ajvar. Većina ima svoj tradicionalni recept, najčešće nasleđen od mame ili bake.
Međutim, nije retkost ni da kuvarice eksperimentišu sa novim receptima, a jedan malo drugačiji predlog kako da ajvar naprave od svežih paprika donosimo u nastavku.
U ajvar se može dodati i plavi patlidžan, ali najpikantniji tajni sastojak je svakako – ren.
Predlažemo da obavezno probate, jer ne morate da menjate svoj osnovni recept, već samo da ga dodate u nekoliko tegli, a ostale ostavite kako inače radite.
Ispecite i oljuštite paprike po običaju, iseckajte ili sameljite, po želji, pa upržite na ringli ili pažljivo ispecite u rerni, mešajući i dodajući ulje. Otprilike na polovini procesa dodajte so. Tek na kraju, kad je vreme da sipate esenciju, narendajte manju količinu rena (recimo, na 3 kg paprika, ide oko 300 gr rena) i umešajte u ajvar.
Sipajte vruće u vruće, sterilisane tegle i zatvorite sterilnim poklopcima, pa ostavite na toplom 24h. Sterilizaciju možete obaviti i u rerni.
Related
O nama
VojvodinaINFO je informativni portal koji prezentuje vesti prvenstveno sa područja lokalnih sredina na severu Srbije; AP Vojvodina, važne objave i vesti iz Srbije i Regiona. Naši posetioci mogu da se informišu o raznim dešavanjima iz svojih lokalnih sredina na jednom mestu i bitnijih vesti o funkcionisanju državne i lokalne uprave na teritoriji AP Vojvodine. Kategorije koje mi želimo da približimo čitaocima jesu dešavanja iz oblasti kulture, sporta, društva, privrede, turizma, lokalnih servisnih informacija, politike i mnogo toga drugog. Naš cilj je da zbližimo sve građane i da promovišemo multikulturalnost i sačuvamo tradiciju u ova nova vremena.