Boks se vraća među mlade Apatince

SHARE
BK Apatin, Foto: 025.rs
adsteam seo i izrada web sajta

Članovi novoizabranog predsedništva Bokserskog kluba “Apatin” na svom prvom sastanku razmatrali su trenutno stanje unutar kluba i doneli nekoliko odluka koje bi trebalo da poboljšaju rad i omasove članstvo.

Kao prioritet biće uvođenje škole olimpijskog boksa. Dakle, olimpijski boks podrazumeva povratak plemenite veštine među mlade u apatinskoj opštini. Nekada je Apatin bio poznat po sjajnim bokserima, ali je vremenom došlo do gašenja kluba, pa je ovaj sport skoro pao u zaborav.

“Naš osnovni cilj je da omogućimo deci i mladima da nauče najosnovnije u olimpiskom boksu i da se osposobe za samoodbranu. Uvešćemo školu boksa za razne uzraste gde će se strogo voditi briga o polaznicima jer želimo da zajedno sa roditeljima uvide od kolikog je značaja posedovati ovakvo znanje. Težićemo da ih naučimo da se uspešno odbrane od bilo kakvog vida nasilja. Boks je doživeo razna razgranjavanja i postalo je nekoliko surovih disciplina, ali to nije olimpijski boks koji će se učiti u našoj školi”, ističe predsednik kluba Milan Ćopić.

Uskoro će svi zainteresovani moći u školama i na raznim javnim mestima da vide detalje oko upisa, kao i kod koga se mogu posavetovati i dobiti sve informacije, prenosi 025.rs

Klub navodi da će pokušati da sekciju oživi i u okolnim selima.

adsteam seo i izrada web sajta