BlaBlaCar sjajna alternativa za siguran prevoz!

Ukoliko se razmišljate o naičnu prevoza do određenog mesta; bilo to na relaciji gradova, sela, a pogotovo međunarodna putovanja – BlaBlaCar je savršena alternativa.

Na prvi pogled sve izgleda kao moderni autostop, ali nije. Ovde učetvuju svi putnici, kada je reč o podeli troškova, za volanom imate već ocenjenog vozača, a saputnici zavise od broja mesta i destinacije. 

Mnogi, zapravo oni koji izbegavaju prevoz autobusom često u aplikaciji BlaBlaCar potraže rešenje kada je reč o prevozu do određene destinacije. 

Резултат слика за blablacar

Šta je BlaBlaCar?

BlaBlaCar je najveća svetska zajednica za deljenje prevoza koja povezuje putnike i vozače koji putuju u istom smeru i omogućava im da podele putne troškove. Prosečna razdaljina između dve destinacije na kojoj se deli prevoz iznosi oko 340 km.

Razlog zbog kog naši članovi koriste BlaBlaCar je da podele troškove. Upravo zbog toga, naš servis nema za cilj da omogući vozačima da zarade od putovanja.

Резултат слика за blablacar

Jedinstveno smišljen koncept kao alternative u prevozu i pomoći, nikako ZARADA!

Na tržištu postoje različite aplikacije koje sve popularnije, međutim BlaBlaCar je jedinstven jer pruža mogućnost deljenja prevoza na dužim relacijama kao što su Beograd – Niš, ili Novi Sad – Kragujevac. BlaBlaCar nije namenjen kratkim gradskim relacijama kao što je to slučaj sa taksi prevozom.

Postoje dve značajne razlike između BlaBlaCar-a i aplikacija sličnim taksi prevozu namenjene kratkim gradskim relacijama:

Kao prvo, BlaBlaCar je namenjen vozačima koji su već naumili da putuju, što im omogućava da podele slobodna mesta u svom automobilu sa saputnicima koji idu u istom smeru i na taj način omoguće im udobniji i povoljniji način putovanja. Kao potpuna suprotnost tome, vozači koji koriste aplikacije za prevoz na kratkim relacijama rade na zahtev kao i profesionalni vozači.

Pored toga, BlaBlaCar je servis orijentisan prema zajednici koja omogućava svojim članovima da međusobno dele troškove. U poređenju sa aplikacijama za prevoz na kratkim relacijama koje su vozačima namenjene u komercijalne svrhe i omogućavaju im da ostvare profit, BlaBlaCar nije zamišljen da vozačima pruža mogućnost za zaradu.

Резултат слика за travel in van

U sezoni odmora – MLADI NAJVEĆI KORISNICI

U sezoni odmora, putovanja i festivala, najčešće potragu za brzim prevozom do određene destiancije čine mladi koji na svaki način žele da uštede, a istovremeno se i zabave. Činjenica da se trošak oko puta deli kao sa prijeteljima kada se zaputite na određeno mesto. Aplikacija sadrži sve informacije koje su vam neophodne pre puta – kao što je reč o stanju i tipu automobila, lične podatke vozača, rute kojima se vozi (po dogovoru), kao i posebne lične karekteristike koje će pomoći zajednici da se opuštenije oseća tokom puta.