BIZARAN SLUČAJ NA HORGOŠU

Ispod platforme predviđene za smeštaj kovčega sa posmrtnim ostacima, nalazio se kofer sa ličnim stvarima, ali i dve kartonske kutije.

Novi mobilni telefoni zaplenjeni su 1. maja 2021. godine na prelazu Horgoš, kada je za detaljnu kontrolu na ulazu u zemlju izdvojeno kombi vozilo za prevoz pokojnika, zaječarskih registarskih oznaka. Njime su putovala dvojica srpskih državljana, koji su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave, sem ličnog prtljaga.

Nakon detaljnog pregleda, ispod platforme predviđene za smeštaj kovčega sa posmrtnim ostacima, zaista se nalazio kofer sa ličnim stvarima, ali i dve kartonske kutije, sa ukupno 20 novih mobilnih telefona.

Na ovom istom prelazu su i 4. maja 2021. godine carinici ostali zatečeni prizorom koji su ugledali, kada su na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled mobilnim skenerom, izdvojili makedonski kamion natovaren tekstilnim proizvodima. Naime, pošto su analizom slike sa skenera uočili ljudske konture, fizičkim pregledom su u prostoru polušasije prikolice, iznad paletara, pronašli dvojicu muškaraca koji su bukvalno bili ”zakačeni” sa donje strane tovarnog dela kamiona.

Sakrivene migrante otkrili su i na Preševu nekoliko dana ranije, kada je na ulaznoj strani za detaljan pregled izdvojen kamion, koji je natovaren robom iz Grčke tranzitirao kroz našu zemlju na putu ka EU. Carinici su u jednom od paletarnika na kamionskoj prikolici, namenjenom za odlaganje alata, pronašli trojicu sklupčanih mladića iz Bangladeša. Kao i u prethodnom slučaju migrante je u dalju nadležnost preuzela policija.

 

(Novosti)