Bivši vlasnik ATP Vojvodine podneće krivičnu prijavu protiv notara zbog „nezakonite prodaje preduzeća“

Unsplash
Oglas

Bivši vlasnik Auto-saobraćajnog preduzeća (ATP) Vojvodina Ilija Dević rekao je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv notarke Mirjane Simović Aleksić koja je overila prodaju dela te firme u stečaju, autobuske stanice u Novom Sadu.

– Podneću krivičnu prijavu protiv notarke Mirjane Simović Aleksić jer je zloupotrebila svoja ovlašćenja i nezakonitu prodaju sprovela kroz katastar – rekao je Dević.

On je rekao da je Simović Aleksić prihvatila rešenje stečajnog sudije Vladislava Kurteka koji je „utvrdio“ da je prodaja obavljena iako na to nije imao pravo po Zakonu o stečajnom postupku po kome se vodi spor oko ATP Vojvodina.

Dević je preduzeće ATP Vojvodina kupio na aukciji 2004. godine, a posle je sa tadašnjom gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković potpisao ugovor prema kome se obavezao da prema gradskim planskim dokumentima na placu preduzeća izgradi novu autobusku stanicu i servisni centar i da po dobijanju upotrebne dozvole Grad izmesti autobuski saobraćaj na tu lokaciju.

Grad Novi Sad, međutim, nije ispunio svoj deo obaveza, preduzeće je otišlo u stečaj, zbog čega Dević vodi više sudskih postupaka, a odštetni zahtev je više od 100 mil EUR zbog investicije od 30 mil EUR i izgubljene dobiti.

Pre nekoliko meseci stečajni upravnik Nikola Pavlović podelio je imovinu preduzeća u tri celine i ona je prodata.

Dević je rekao da će, kao jedan od poverilaca, podneti pritužbu i Javnobeležničkoj komori Srbije zbog načina kako se prodaje njegova nekadašnja imovina.

– Tri najznačajnije celine ATP Vojvodine prodate su iz bankrota ove godine, po ceni koja je jedva dostigla 6 mil EUR, iako je procenjena vrednost samo novoizgrađenih objekata stanice i servisa bila 100 mil EUR – rekao je Dević.

Dodao je da je stečajni upravnik Pavlović proceduru prodaje sproveo po Zakonu o stečaju iako se stečaj vodi po ranijem Zakonu o stečajnom postupku koji je bio na snazi u vreme otvaranja stečaja i po njemu mora i da se završi.

Dević je rekao da je Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika podneo zahtev za vanrednu kontrolu rada i obračuna visokih naknada stečajnog upravnika Pavlovića.

 

(eKapija.com)

Previous articleUhapšen ratni zločinac Pero Vincetić!
Next articleSlovenija menja pravila na granici