Bivša učenica BIT škole članica srpske hokejaške reprezentacije i stipendista američkog koledža

0
29

Milica Velček, članica ženske srpske hokejaške reprezentacije i bivša učenica BIT srednje škole pokazala je da se uz trud, rad i upornost snovi zaista ostvaruju .

Godinama je uspešno usklađivala svoje sportske i školske obaveze, a zahvaljujući svom talentu i podršci porodice i škole uspela je da upiše priznati univerzitet u Americi i uzme ušečće u pisanju istorije srpskog hokeja.

Milica je završila smer ekonomski tehničar u BIT srednjoj školi, a svoje znanje je usavršavala i u gimnaziji Nikola Tesla u Budimpešti. Igrala je hokej u klubu MAC Budapest, kao šampion i vicešampion u Elitnoj ligi rame uz rame sa Nemačkom i Italijom.

Po završetku srednje škole pozvana da igra celu sezonu 2022/2023. za Kanadski tim HTI,Toronto.

Pored toga, Milica je članica je ženske srpske hokejaške reprezentacije i učesnik u pisanju istorije prve ženske hokejaške reprezentacije u Srbiji. Prošle godine sa svojim timom osvojila je drugo mesto na svetskom prvenstvu, da bi ove godine u Izraelu osvojile prvo mesto i zlatnu medalju. Posle prve utakmice, Milica dobija nagradu za najboljeg igrača te utakmice, a na kraju celog prvenstva, pored zlatne medalje dobija nagradu za najboljeg napadača celog turnira.

Od americkog koledža Wilkes University, Pensilvanija dobija punu stipendiju za školovanje i direktno mesto u njihovom hokejaškom timu i time ispunjava svoj san da jednog dana postane NCAA igrač.

BIT srednja škola već 18 godina podržava mlade sportiste da usklade svoje treninge sa obrazovanjem i pomaže im da ostvare svoje pune potencijale, te su iz ove škole izašli mnogi uspešni sportisti.

Podsetimo se da škola ima internacionalne saradnje sa školama u Americi i Kini, što deci omogućava da steknu svetski priznate diplome i upišu prestižne univerzitete u inostranstvu.

Partnerstvo BIT srednje škole sa školom Ningbo Economic and Trade School iz Kine omogućava učenicima da posete lučki i univerzitetski grad Ningbo i tamo se stručno osposobe u oblasti ekonomije.

Po upisu u BIT školu đacima se pruža mogućnost da paralelno upišu srednju školu u Americi i da na taj način steknu i priznatu srednjoškolsku diplomu iz SAD. Reč je o dve prestižne srednje škole stare preko 250 godina.

  • Washington Academy, osnovana 1792. godine,
  • Wayland Academy, osnovana 1855. godine

 Informacije o upisu

 Srednja škola se može upisati bez polaganja prijemnog ispita. Ova škola teži da ima mali broj učenika po odeljenjima da bi nastavnik mogao da se posveti svakom pojedinačnom učeniku, što je osnovni razlog zašto je broj učenika ograničen.

Za upis je potrebno da dostaviti:

  •       Svedočanstva o završenoj osnovnoj školi
  •       Uverenje o položenom završnom ispitu
  •       Izvod iz matične knjige rođenih original
  •       Lekarsko uverenje
  •       Kopiju lične karte jednog roditelja
  •       Popunjenu prijavu za upis

Ukoliko želite da vaše dete dobije kvalitetno obrazovanje koje će mu pomoći da se razvije u uspešnu osobu, kontaktirajte školu 065 27 000 12.