Bez suvišnih detalja molim!

Moda
Moda za muškarce

Biti nizak muškarac ume da bude naporno.

Nogavice su uvek nešto duže nego što bi trebalo, rukavi takođe, poneki modni detalji mogu da deluju predimenzionirano… Ipak, za sve ima leka. Neke od najbolje odevenih svetskih faca nisu mogle da se pohvale visokim rastom. Džems Din i Marlon Brando nisu parali nebo, Danijel Krejg bi možda voleo da je viši…

Visina modela u modnoj industriji otežala je posao niskim muškarcima da dosegnu pun potencijal u izgrađivanju sopstvenog stila. Ipak, postoje trikovi uz pomoć kojih mogu da deluju viši.

Zlatno pravilo za niske glasi: odvucite pažnju od svog nedostatka. To znači da svedete na minimum nošenje nepotrebnih detalja. Ograničite broj džepova na jaknama i kaputima, nemojte da nosite prevelike kravate, satove… Šal vam je gotovo zabranjen, jer ako je predugačak može da deluje kao da vas je „napala“ hobotnica.

Lenny Kravitz
Ovo ne, nikako!

Nosite košulju i pantalone u sličnim tonovima. To izdužuje figuru. U suprotnom, različitim bojama bukvalno ćete podeliti telo na dva dela – ili ćete akcentovati kraće noge ili kraći torzo.

Kad usklađujete boje, gore nosite svetliju. Kombinujte, recimo, mornarsko plavu sa belom, a tamnosivu uz crveno.

Idealno bi bilo da boja cipela, uopšte obuće, bude ista kao ona na pantalonama. To vizuelno produžuje noge.

O prugastom dezenu suvišno je pričati. Njega bi trebalo obilato da koristite. Farmerke nemojte da zavrćete na krajevima.

Kada je reč o odelima, izbegavajte ona na dvoredno kopčanje. Takođe, birajte sako sa jednim ili najviše dva dugmeta. Džepovi na njemu ne smeju da bude previše udaljeni jedan od drugog, a manžetna košulje ispod ne sme mnogo da viri. Od gornjih delova odeće namenjenih za svakodnevno odevanje savršeno vam odgovaraju kraće jakne, recimo bajkerke, ali birajte one bez previše metalnih dodataka (nitni, rajsferšlusa). Kragne na košuljama ne bi trebalo da budu prevelike. Od džempera, najviše vam odgovaraju oni sa rol-kragnama. Vizuelno produžavaju ceo torzo.

Сродна сликаNe stoje vam dobro takozvane kargo pantalone, sa našivenim velikim džepovima. Izbegavajte i tri-četvrt dužinu nogavica.