Bez kojih namirnica možemo ostati u budućnosti? Na listi kafa, pivo…

kafa
Image by Karolina Grabowska from Pixabay
Sajt Bright Side na jednom mestu je izdvojio 10 namirnica na koje klimatske promene najviše utiču i koje će se u bliskoj budućnosti izmeniti ili postati luksuz.

Klimatske promene čine da se čovečanstvo prilagođava novim životnim uslovima. Neki bi rekli da je u pitanju onaj način života koji je čovek zanemario, a u pitanju je sklad sa prirodom.

Čovek je odavno prestao da uzima onoliko koliko bi mu bilo dovoljno, prohtevi su porasli, a ljudska pohlepa i moć učinila da se na zakone prirode zaboravi. Makar većina.

Kako temperature rastu, a ekstremne vremenske prilike postaju nova stvarnost, oni koji žive od prirode osećaju brojne promene, što potvrđuju i razna naučna istraživanja. Neka od tih istraživanja vezuju se i za budućnost popularne hrane. Postoje tvrdnje i mišljenja da prosečan čovjek neće više moći da kupi neke od proizvoda koji su danas popularni jer će postati previše retki ili skupi.

Internet sajt „Bright Side“ prenosi da ćemo u skorijoj budućnosti živeti u manje ukusnom svetu, ako se nešto naglo i drastično ne promeni, pišu Vijesti. Bright Side je napravio listu od 10 proizvoda koji se nalaze na listi „ugrožene hrane“. Većina njih ima potencijal da postane previše oskudna za ljudski rod u narednim godinama.

1. Čokolada

2. Čaj

3. Med

4. Pirinač

5. Pivo

6. Pšenica

7. Voće iz voćnjaka

9. Javorov sirup

10. Kikiriki

 

Izvor: Vjesti