Besramnici!!! – Srbi počinili zločine u NDH?!

SHARE
NDH
Ahiva, Zločini u NDH, Novosti.rs

U Hrvatskoj se ne zaustavljaju besramni pokušaji revizije istorije!

U nizu skandaloznih dela u kojima se minimiziraju srpske žrtve, a opravdava i rehabilituje ustaštvo, našla se i knjiga “Ideologija i propaganda genocida nad Hrvatima, projekat homogena Srbija 1941”, splitskog “istoričara” Stjepana Loze. – pišu Novosti

On u njoj tvrdi da su tokom Drugog svetskog rata Srbi izvršili genocid nad Hrvatima!

Sramota!

U još jednom bezobzirnom pokušaju da se od dželata naprave žrtve, u Lozinoj knjizi može se pročitati da je potpuna izmišljotina da su Srbi u leto 1941. godine pobijeni u Gospiću, Glini, Grahovu, Korenici i Gračacu, kao i da je to sve kleveta Srpske pravoslavne crkve. U naletu agresivnog pokušaja novog pisanja istorije, pojavila se i “teza” kako su “nedužne ustaše bile žrtve srpske agresije 1941. godine”.

Oklevetali su Hrvate za genocid nad Srbima preventivnom propagandom, sa predumišljajem, već u junu 1941. godine, a onda počeli genocid nad Hrvatima – piše Lozo.

Da li je ovaj ovek sišao s uma, ili se samo pravi da je te vrste, pošto jedni cilj ima, a kako vidimo, i ceo region takođe, da od Srba naprave najveće zločince u istoriji, dok će svoja zlodela sakriti pod tepih?!

Ostatak teksta i analizu drugih „dela“ (stjepana loze) imate na linku