Besplatne ture obilaska Novog Sada u subotu

Image by Danilo Krnjaić from Pixabay
Besplatne pešačke ture obilaska Novog Sada biće organizovane u subotu, 27. februara, povodom Svetskog dana turističkih vodiča.

„Ovaj datum se obeležava od 21. februara 1990. godine. Na svoj dan turistički vodiči obično organizuju seminare i obuke, ali najveću draž čini organizovanje besplatnih pešačkih tura za sugrađane. Udruženje turističkih vodiča Novog Sada pridružilo se svojim kolegama u svetu još 2005. godine i od tada sa sugrađanima slavimo svake godine“, navode u Udruženju turističkih vodiča Novog Sada.

Dalje ističu da je pandemija uticala je na to da mnogi vodiči ostanu bez posla ili da se prekvalifikuju za rad na nekim drugim pozicijama.

„Ipak, sve to ih nije pokolebalo, već su rešili da nastave tradiciju i sa svojim sugrađanima upoznaju svoj Novi Sad kako bi ga više voleli. Pridržavajući se svih mera preporučenih od kriznog štaba (maske i fizička distanca su obavezni), rešili smo da napravimo Dan vodiča onako kao je to nekad bilo“, kažu u Udruženju.

Besplatne ture se realizuju u subotu u centru grada i na Petrovaradinskoj tvrđavi.

U nastavku je raspored polazaka:

Petrovaradinska tvrđava

1. U 11h kod samostana Svetog Jurja,
2. U 11h kod Sata,
3. U 11h ispred Muzeja Grada,
4. U 11h kod samostana Svetog Jurja.

Centar Novog Sada

1. U 11h plato kod SNP-a – Crkve i hramovi Novog Sada,
2. U 11h fontana RK Nork – Kad je gluma bila život,
3. U 11h kod spomenika Svetozaru Miletiću,
4. U 11h kod spomenika Jaši Tomiću,
5. U 11h kod spomenika Žrtvama racije – Neoplanta.

Prijave su obavezne na vodicins@gmail.com. Za prijavu pošaljite ime i prezime, broj telefona i za koju turu se prijavljujete. Prijava je validna nakon potvrde. Broj mesta je ograničen.

 

(021.rs)