Besplatan ulaz na bazen za davaoce krvi – deficitarne krvne grupe O i A

pool
Image by Daniel Perrig from Pixabay
Oglas

JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ SPENS u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenim krstom Novog Sada obezbedili su besplatan ulaz za otvoreni bazen SC „Sajmište“ i otvoreni bazen na Spensu svim doborovoljnim davaocima krvi koji 16. i 19. avgusta daju krv. Dobrovoljni davaoci krvi imaju pravo na jedan ulaz na bazen i mogu ga iskoristiti do kraja sezone.

„Prethodna akcija koju smo zajednički sproveli dala je odličan odziv dobrovoljnih davalaca krvi i uspeli smo da podignemo rezerve krvi, međutim potrebe za krvnim produktima su konstantne i neophodan je kontinuirani odziv davalaca. Dnevno je neophodno da nam se prijavi oko 250 davalaca kako bismo zadovoljili dnevne potrebe pacijenata.
Kao mali znak pažnje i ovog puta naši humani sugrađani će dobiti po jedan besplatan ulaz na bazen do kraja kupališne sezone“, rekla je Zorica Bjelić iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Trenutno je najpotrebnija O i A krvna grupa ali i sve krvne grupe sa negativnim RH faktorom.

„Javno preduzeće „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ kao društveno odgovorno preduzeće spremno je da podrži sve institucije i ovakve akcije, koje za cilj imaju pomoć i promociju uzajamne solidarnosti. Ovaj vid saradnje biće nastavljen i u budućnosti, a obuhvatiće i ostale usluge preduzeća“, izjavila je Slobodanka Brankov, saradnik za odnose sa javnošću SPENS-a.

Krv se može dati svakim radnim danom u periodu od 7.00 do 19.00 časova u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, Hajduk Veljkova 9a.

(rtv.rs)

android aplikacija
Previous articlePočeo sastanak poljoprivrednika sa premijerkom
Next articleOvo je stanje povređenenih u Bugarskoj: Jedno dete operisano, vozaču određen pritvor