BEOGRAD: Predstavljanje novih tehnologija i primena BLOCKCHAINA na FEFA

Prof. dr Goran Pitić Digitalna Transforamcija
Prof. dr Goran Pitić i Digitalna Transforamcija
Oglas

U sklopu sa svojim Master Studijama i smerom Digitalna transofacija na fakultetu FEFA je priređeno upoznavanje studenata sa osnovama i primena Blockchaina tehnologije kao i njenom primenom u poslovnom okruženju.

U današnje vreme kada se svet vrtoglavo menja, potrebno je pratiti trendove , kako u životu tako i u nauci i informacionalnim tehnologijama.

Samu prezentaciju su izveli vodeći ljudi iz oblasti Biznisa i Blokchaina u Srbiji , ekipa iz GCPN i GAMECREDITS uz njihov proizvod, Biometrisku indetifikaciju na Blockchainu BLINKING.

Domaćin same prezentacije je Prof. dr Goran Pitić koji je i samaktivno učestvovao postavljajući interesantan pitanja u vezi sa funkcionisanjem blockchain tehnologije.

Uvod i osnove Blockchaina je kratko i efikasno prikazao naš mladi stručnjak iz oblasti enkripcije i blockchaina, Stefan Crnojević.

Stefan Crnojevic
Stefan Crnojevic osnove blockchain-a

Stefan je, okupljenima, pričao osnove Blockchain-a, razjasnio osnovne termine Centralizovan i Decentralizova, šta je NOD, šta je Majnovanje i šta to konkretno znači, takodje je imao i osvrt na samu sigrunost blockchaina.

Malo više o GameCredits-u

Udruženim snagama Predrag Nikolić vodeći čovek GCPN, kompanije koja je zaslužna za uspostavljanje i povezivanja biznisa i blockchain kompanije GameCredits, i sa druge strane Aleks Migitko COO GameCredits komanije su predstavili kako i zbog čega su udružili snage.

Aleks Migitko o GameCredits-u
Aleks Migitko o GameCredits-u

Kako su najavili, uskoro od njih možemo očekivati i nekoliko novih projekata koji spajaju blockchain i biznis, a time nas uvode u novu eru sigurnosti podataka.

Blockchain u biznisu

Primenu blockchain-a u biznisu je pokazao profesor Miloš Milovanović iz Blinking tima.

Profesor MIlos Milenkovic prezentuje Blinking
Profesor MIlos Milenkovic prezentuje Blinking

Profesor Milovanović je pokazao primenu blockchain-a u čuvanju biometriskih podataka. Kako nam je profesor Milovanović pokazao proizvod Blinking je rađen kako bi zadovoljio naj novije regulative poput GDPR (regulativa o zaštiti podataka).

Osvnove blockchaina i digitalna transformacija
Osvnove blockchain-a i digitalna transformacija

Uskoro VIDEO sa prezentacije.

android aplikacija
Previous articleOčekuje nas veoma topla nedelja sa temperaturama oko 30 stepeni
Next articleRukomet: Železničar savladao Vojvodinu u utakmici za plasman u SEHA