BEOGRAD: Predstavljanje novih tehnologija i primena BLOCKCHAINA na FEFA

Prof. dr Goran Piti─ç Digitalna Transforamcija
Prof. dr Goran Piti─ç i Digitalna Transforamcija

U sklopu sa svojim Master Studijama i smerom Digitalna transofacija na fakultetu FEFA je prire─Ĺeno upoznavanje studenata sa osnovama i primena Blockchaina tehnologije kao i njenom primenom u poslovnom okru┼żenju.

U dana┼ínje vreme kada se svet vrtoglavo menja, potrebno je pratiti trendove , kako u ┼żivotu tako i u nauci i informacionalnim tehnologijama.

Samu prezentaciju su izveli vode─çi ljudi iz oblasti Biznisa i Blokchaina u Srbiji , ekipa iz GCPN i GAMECREDITS uz njihov proizvod, Biometrisku indetifikaciju na Blockchainu BLINKING.

Doma─çin same prezentacije je Prof. dr Goran Piti─ç koji je i samaktivno u─Źestvovao postavljaju─çi interesantan pitanja u vezi sa funkcionisanjem blockchain tehnologije.

Uvod i osnove Blockchaina je kratko i efikasno prikazao na┼í mladi stru─Źnjak iz oblasti enkripcije i blockchaina, Stefan Crnojevi─ç.

Stefan Crnojevic
Stefan Crnojevic osnove blockchain-a

Stefan je, okupljenima, pri─Źao osnove Blockchain-a, razjasnio osnovne termine Centralizovan i Decentralizova, ┼íta je NOD, ┼íta je Majnovanje i ┼íta to konkretno zna─Źi, takodje je imao i osvrt na samu sigrunost blockchaina.

Malo više o GameCredits-u

Udru┼żenim snagama Predrag Nikoli─ç vode─çi ─Źovek GCPN, kompanije koja je zaslu┼żna za uspostavljanje i povezivanja biznisa i blockchain kompanije GameCredits, i sa druge strane Aleks Migitko COO GameCredits komanije su predstavili kako i zbog ─Źega su udru┼żili snage.

Aleks Migitko o GameCredits-u
Aleks Migitko o GameCredits-u

Kako su najavili, uskoro od njih mo┼żemo o─Źekivati i nekoliko novih projekata koji spajaju blockchain i biznis, a time nas uvode u novu eru sigurnosti podataka.

Blockchain u biznisu

Primenu blockchain-a u biznisu je pokazao profesor Miloš Milovanović iz Blinking tima.

Profesor MIlos Milenkovic prezentuje Blinking
Profesor MIlos Milenkovic prezentuje Blinking

Profesor Milovanovi─ç je pokazao primenu blockchain-a u ─Źuvanju biometriskih podataka. Kako nam je profesor Milovanovi─ç pokazao proizvod Blinking je ra─Ĺen kako bi zadovoljio naj novije regulative poput GDPR (regulativa o za┼ítiti podataka).

Osvnove blockchaina i digitalna transformacija
Osvnove blockchain-a i digitalna transformacija

Uskoro VIDEO sa prezentacije.