„Bela pluća“ biće postavljena širom Srbije

Ilustracija (Foto: Ralf Vetterle from Pixabay )
Oglas

Inicijativa Kreni-Promeni došla je na ideju da vizuelno prikaže stepen aerozagađenja u Srbiji koristeću bilborde sa belim pamučnim plućima koja treba da ilustruju šta se dešava sa našim plućima kada udišemo zagađen vazduh.

Međutim, bilbord koji je početkom prošle godine postavljen kod Doma omladine u Beogradu uklonjen je kroz nekoliko dana, uprkos tome što su iz inicijative Kreni-Promeni pribavli sve potrebne dozvole. Stoga sada pozivaju sve građane Srbije da podeže novu akciju postavljanja bilborda u Beogradu i još 20 gradova kako bi se istina o zagađenju napokon saznala.

– Pre dva meseca okupili smo tim ljudi iz različitih gradova širom Srbije. Ideja je bila da se zajedno dogovorimo na kojim ćemo sve lokacijama da postavljamo pluća i da na vreme uđemo u proces dobijanja dozvola. Dva meseca kasnije. Jedino smo u Užicu od 20 gradova dobili dozvole – rekla je Kristina Urošević iz Kreni-Promeni.

Pomoć građana im je, kako kaže, potrebna jer su odbijeni na svih pet lokacija u Beogradu gde je planirano postavljanje bilbodra, a dobijanje dozvola u ostalim gradovima podjednako je teško.

Ipak, rešenja ima, a Kristina dodaje da će bilborde, umesto na javim površimana – postavljati na privatnim posedima.

– Istina je kao voda i uvek nađe put. Tako neće sprečiti ni da se otkrije istina o zagađenju. Budući da nas sabotiraju za javne površine i ne daju dozvole, pluća ćemo postavljati na privatnim posedima, kao što su terase, zgrade, dvorišta. Beograd, Zrenjanin, Smederevo, Valjevo, Čačak, Lazarevac, Leskovac, Bor, Zaječar, Niš, Zrenjanin, Kragujevac, Kraljevo, Pančevo, Novi Pazar, Novi Sad, Loznica, Šabac – ako živite u nekom od ovih gradova i imate uslova da postavite pluća u svom dvorištu ili terasi, možete se prijaviti OVDE – poručuju iz Kreni-Promeni.

(eKapija.com/Energetski portal)

android aplikacija
Previous articleKašika jabukovog sirćeta pre spavanja uklanja čak 10 zdravstvenih tegoba
Next articleWhatsApp menja način slušanja glasovnih poruka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here