BANAT: Poreska utaja 300 miliona dinara

hapšenje
ILUSTRACIJA, hapšenje

Osnovni sud u Pančevu odredio je pritvor šestdesetdvogodišnjem Z. T. sa boravištem u Pančevu, osumnjičenom da je počinio krivična dela poreska utaja i nedozvoljena trgovina, izjavila je danas za Tanjug portparolka suda Dragana Zlokolica, preneo je RTV.

Pritvor do 30 dana je određen na predlog tužilaštva kako bi se sprečila mogućnost eventualnog bekstva.

Juče je objavljeno da je poreska policija u saradnji sa MUP-om uhapsila je preduzetnika iz Pančeva zbog sumnje da je utajio porez i nedozvoljeno trgovao čime je oštetio državu za oko 304,6 miliona dinara.

Poreska uprava je saopštila da je osumnjičeni od jula 2017. do oktobra 2019. godine, nabavljao i prodavao robu raznim kupcima bez dokumentacije o poreklu.

Obavljanjem neregistrovane delatnosti i prometom dobara preko preduzetničke radnje ostvario je prihod od 580 miliona dinara, koji mu je isplaćen u gotovini, a nije prijavio registraciju za PDV I nije obračunao i platio taj porez u vrednosti 93,4 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

Saopšteno je i da osumnjičeni nije evidentirao ni porez na ostale prihode u iznosu od 133,2 miliona dinara i godišnji porez na dohodak građana u iznosu od 77,9 miliona dinara.

JOŠ JEDNO HAPŠENJE ZBOG PORESKE UTAJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Poreskom policijom iz ovog grada, uhapsili su M. E. (1974) iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i nedozvoljena trgovina.

Sumnja se da je on kao fizičko lice od početka 2018. do kraja 2019. godine prodavao elektromaterijal putem kurirske službe i izbegao da plati PDV i druge poreze.

Na ovaj način, budžet Republike Srbije oštećen je za oko 20.000.000 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu, piše na sajtu MUP-a.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here