BANAT: DECA PRINUĐENA DA STOJE I ČEKAJU NA STANICI VIŠE OD SAT VREMENA – Problemi sa autobuskim linijama

Foto: RTV Santos
Oglas

Srednjoškolci u Melencima čekaju autobus više od sat vremena

Roditelji srednjoškolaca iz Melenaca, čija deca putuju na nastavu u Zrenjanin, pokrenuli su peticiju sa zahtevom da se usklade autobuske linije sa rasporedom časova, prenosi Dnevnik.rs

Potpisnici peticije ističu da učenici trenutno čekaju napolju autobus gotovo sat i po vremena da bi mogli da se vrate kućama. Kako su najavili, oni će peticiju, sa gotovo 300 potpisa, predati Gradskoj upravi Zrenjanina i prevozniku „Net bus“.

Kako piše Dnevnik u današnjem tekstu, roditelji navode da su problem dva termina, od kojih je jedan u 13.50 časova, kada je polazak autobusa sa glavne autobuske stanice u Zrenjaninu. Sledeći autobus polazi tek u 15.05 časova.

– Nastava u prepodnevnoj smeni traje do 13.50 časova, kada se završava sedmi čas, i deca ne mogu da stignu do autobuskih stajališta kod Pinove vile i u ulici Žarka Zrenjanina, prema kojima gravitira većina srednjih škola. Stoga tražimo da se polazak autobusa pomeri na 14.15 časova – navodi se u zahtevu.

Takođe, u popodnevnoj smeni šesti čas se završava u 19 sati, a polazak autobusa sa glavne stanice je u 20.20 časova. To znači da su đaci prinuđeni da čekaju gotovo sat i po vremena do polaska kućama. Roditelji stoga zahtevaju uvođenje linije sa polaskom u 19.20 sati, koja je postojala godinama unazad.

– Zabrinuti smo zbog toga što deca stoje napolju, naročito jer dolaze zima i hladni dani. Napominjemo i da je trenutna situacija sa koronavirusom takva da deca nemaju gde u zatvorenom prostoru ni da sede i čekaju autobus. Zato smatramo da su ovo minimalni uslovi koji se moraju obezbediti deci iz prigradskih sela za normalno školovanje. Potrebno je samo malo dobre volje da se, u saradnji sa gradskim prevoznikom „Net bus“, preko kojeg se nabavljaju regresirane mesečne karte, obezbedi povratak deci iz škole bez čekanja više od sat vremena – dodaje se u peticiji.

Autor: Ž. B. (Dnevnik.rs)

android aplikacija
Previous articleDanas se pali olimpijski plamen za Zimske olimpijske igre u Pekingu
Next articleZapušen nos je prvi simptom koronavirusa!