Balkanska glumica danas ŽIVI U SIROMAŠTVU, KAO PUSTINJAK: Zamonašila se, a njena majka otkrila: „Izvan manastira je, u samoći“

Oglas

Hrvatska glumica Edita Majić 2004. godine se pozdravila sa svakodnevnim životom zvezde i otišla u manastir.

Nakon više od decenije provedene u zatvorenom samostanu odlučila je da radikalnije služi Bogu – živi kao pustinjak, u isposništvu, u velikom siromaštvu, u celodnevnoj tišini.

Nekadašnja glumica otišla je u samostan sv. Josipa u španskom gradu Avili, gde je postala časna sestra karmelićanka.

– Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja – opisala je 2003. hrvatska glumica svoj preobražaj.

Edita je u jednom intervjuu objasnila kako je u karmelićanke otišla razočarana površnošću života kakav je živela.

– Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje… ovih nekoliko godinica proživeti što lepše…, a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu… onda je bolje uopšte da ne postojimo – rekla je Edita i dodala da je u tom periodu preispitivanja osetila duhovni poziv.

Kako tumači otac Mamić postoje dve vrste – tradicionalnija, u zajednici sa drugim pustinjacima koji žive u pustinjskim samosanima ili oaptijama, a drugu vrstu je odabrala sestra Edita i taj je samački način života.

– Sveta Edita živi anahoretskim načinom života, dakle u potpunoj samoći. Iz onog što sam čuo, otišla je na jedno takvo mesto, na jedan šumski proplanak u Španiji. Jasno je da se za ovo povlačenje u samoću neko odlučuje zbog veće povezanosti s Bogom – kaže otac Vinko Mamić za „Jutarnji.hr“

Njena majka Jadranka je u septembru 2017. godine progovorila o sudbini svoje ćerke i otkrila detalj – da je odlučila da ode u pustinju i da živi kao pustinjakinja.

– Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći – ispričala je Jadranka.

(blic.rs)

Previous article,,Doneli smo nove mere koje će obradovati građane“
Next articleŠiđanin pešači do Jerusalima! Za malog Lazara na put od 3.500 kilometara!