Bakina tajna: Najmekša štrudla sa džemom

štrudla
pixabay/pixel1
Oglas
Sastojci:
180 g brašna
4 g praška za pecivo
80 g putera
30 g šećera u prahu
8 g vanilin šećera
3 kašike jogurta
Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte puter. Uvaljate puter u brašno, pa izrendajte. Sjedinite sve. Zatim dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Rukama malo promešajte, pa sipajte jogurt.

Umesite testo. Stavite testo na pobrašnjenu površinu, pa pospite sa još malo brašna i razvucite.

Po sredini testa namažite džem, pa onda preklopite po dužini sa obe strane. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C nekih 20-25 minuta.

Pospite šećerom u prahu.

Evo koliko je ljudsko telo radioaktivno!

 

Previous articleGradska biblioteka od danas zatvorena za korisnike
Next articleSutra bez struje ŠAŠINCI i više ulica u Sremskoj Mitrovici