Bakić ponovo gradonačelnik Subotice

0
112

Stevan Bakić je dobio poverenje odbornika novog saziva Skupštine grada Subotica za novi četvorogodišnji mandat na mestu gradonačelnika Subotice. Srpska napredna stranka sa svojim predizbornim koalicionim partnerima i Savez vojvođanskih Mađara formirali su vladajuću većinu u Subotici, a pored gradonačelnika izabrani su i predsednik Skupštine, njegov zamenik, zamenik gradonačelnika i članovi Gradskog veća.

Nastavak privlačenja investicija, završetak započetih i realizacija projekata kandidovanih u izbornoj kampanji biće u fokusu rada novog-starog gradonačelnika, prvog na listi „Aleksandar Vučić – Subotica sutra“.

„Ono što je meni projekat svih projekata, to je rekonstrukcija Opšte bolnice Subotica. To je najbitnija stvar, ne samo za mene, nego za sve građane Subotice, gde bi nakon jedne rekonstrukcije koja će trajati sigurno minimum tri godine, Subotica konačno dobila jedan moderan klinički centar“, rekao je Bakić novinarima nakon izbora.

Za novog predsednika Skupštine izabran je ekonomista Daniel Đivanović iz Saveza vojvođanskih Mađara. On je na toj poziciji nasledio Balinta Pastora, koji će se u budućnosti posvetiti obavezama u republičkom parlamentu i vođstvu stranke na čijem je čelu.