Bajadere koje su OSVOJILE SVET: Trik za savršeno glatku čokoladu na vrhu

Printscreen/IG
Oglas
Svi Australijanci masovno šeruju recept za bajaderice obložene debelim slojem neverovatno glatke čokolade.

Naime, blogerka iz Melburna koja se predstavlja pod imenom „Organizovana mama“ često deli recepte i savete za kuću za svojih 26.000 pratilaca na Instagramu.

Međutim, od svih izdvaja se post od bajadere od čokolade, karamele i keksa koji je potpuno sama napravila, piše Telegraf.

Svi su je odmah upitali kako je uspela da stvori tako glatku čokoladnu površinu bez pucanja.

Ona je odgovorila da je njena tajna u premazu od istopljene čokolade sa dve kašike kokosovog ulja koje čini da se čokolada stvrdne, ali bude gušća i samim tim se ne lomi.

Jednom kada izvadi kolač iz frižidera, potom sačeka 15 minuta pre nego što ga iseče.

To omogućava čokoladi da omekša i dodatno smanjuje rizik od pucanja.

Jedan njen pratilac je podelio i sopstveni trik u kojem otkriva da uvek zagreje nože pre nego što bajadere iseče na okmade.

– Pre nego što isečem, prvo umočim nož u vruću vodu i obrišem pre svakog sečenja. Čokolada mi nikada ne pukne – rekao je.

 

(Telegraf.rs)

android aplikacija
Previous articleZavršena adaptacija ambulante u Jarkovcima
Next articleDirektor „SrbijaGasa“ prima ČETIRI PLATE a njegova ŽENA DVE u dva nadzorna odbora u VOJVODINI