B92: Uber dolazi u Srbiju, taksisti dobili ponudu za saradnju

Polaganje ispita
Ilustracija, pixabay

Jedan broj taksista dobio je SMS poruku u kojoj ih predstavnici firme iz Birmingema zovu da se „pove┼żu i zarade“. U poruci je naveden britanski broj telefona, kao i sajt povezi.me registrovan u Crnoj Gori.

„Imamo informaciju da je UBER pustio aplikaciju za voza─Źe i korisnike u Srbiji. Strukovno udru┼żenje taksita – SITAB, tra┼żilo je od Ministarstva saobra─çaja sastanak radne grupe.

Zakon se ne sprovodi od strane inspekcije i komunalne policije prema licima i privrednim subjektima koja u formi udru┼żenja koriste Zakon o prevozu putnika u drumskom saobra─çaju. Ovde je sada re─Ź o firmama koje protivno Zakonu o prevozu putnika, bez ispunjavanja zakonom propisaniih uslova za voza─Źe i pravne subjekte obavljaju i organizuju taksi prevoz“, za B92 ka┼że Vlado Bulatovi─ç, predsednik SITAB-a.

Bulatovi─ç navodi da u Srbiji, poput UBER-a ve─ç posluje CarGo.

Poziv da vozi preko UBER aplikacije dobio je taksista iz Zrenjanina Vladimir Karad┼żin.

Preko SMS expres servisa dobio sam ovu poruku. Pomislio sam da je neka provokacija, jer se navodi da je firma u Engleskoj, a sajt je registrovan u Crnoj Gori. Proverio sam, taj sajt zaista postoji„, za B92 navodi Karad┼żin.

Podse─çamo, pre dva meseca Beograd je desetak dana bio paralisan zbog protesta beogradskih taksista zbog poslovanja kompanije CarGo.

 

Autor: B92