B92: Uber dolazi u Srbiju, taksisti dobili ponudu za saradnju

Polaganje ispita
Ilustracija, pixabay

Jedan broj taksista dobio je SMS poruku u kojoj ih predstavnici firme iz Birmingema zovu da se „povežu i zarade“. U poruci je naveden britanski broj telefona, kao i sajt povezi.me registrovan u Crnoj Gori.

„Imamo informaciju da je UBER pustio aplikaciju za vozače i korisnike u Srbiji. Strukovno udruženje taksita – SITAB, tražilo je od Ministarstva saobraćaja sastanak radne grupe.

Zakon se ne sprovodi od strane inspekcije i komunalne policije prema licima i privrednim subjektima koja u formi udruženja koriste Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Ovde je sada reč o firmama koje protivno Zakonu o prevozu putnika, bez ispunjavanja zakonom propisaniih uslova za vozače i pravne subjekte obavljaju i organizuju taksi prevoz“, za B92 kaže Vlado Bulatović, predsednik SITAB-a.

Bulatović navodi da u Srbiji, poput UBER-a već posluje CarGo.

Poziv da vozi preko UBER aplikacije dobio je taksista iz Zrenjanina Vladimir Karadžin.

Preko SMS expres servisa dobio sam ovu poruku. Pomislio sam da je neka provokacija, jer se navodi da je firma u Engleskoj, a sajt je registrovan u Crnoj Gori. Proverio sam, taj sajt zaista postoji„, za B92 navodi Karadžin.

Podsećamo, pre dva meseca Beograd je desetak dana bio paralisan zbog protesta beogradskih taksista zbog poslovanja kompanije CarGo.

 

Autor: B92