Apatin: Održan 23. Dunavski polumaraton

SHARE
Dunavski polumaraton
Foto: trke.org
Apatin – Održan 23. Dunavski polumaraton. Najbrži u trci na 21,1 km bio je Apatinac Đuro Borbelj. Održane su i trke na 5 i 10 kilometara uz učešće preko 300 takmičara u sve tri discipline.

Dvadeset treći Dunavski poumaraton sa preko tri stotine učesnika nije bio samo najmasovniji do sada, već je i po organizaciji bio jedan od najboljih, a ostaće zapamćen i po tome što je Apatinac Đuro Borbelj, oborio sopstveni rekord istrčavši stazu od 21,1 kilometra za 1:09:50 što mu je bilo dovoljno za pobedu. Mada se Borbelj sa dvojicom pratilaca izdvojio već na početku, trka je odlučena pred samim ciljem.

Borbelj je rekao da je tokom cele trke duvao jak vetar. Da je između njega i drugog trkača, Velimira finiš odlučio.

U trci na deset kilometara najbrži je bio Marko Nikolić sa vremenom 33:31. On je istakao da je konkurencija bila odlična.

U konkurenciji žena na 21 kilometar pobedila je Ljiljana Cvijanović , 1:21:47, dok je na 10 kilometara najbrža bila Aleksandra Burkanović.

Oorganizator Goran Čegar kaže da je prezadovoljan odzivom trkača. Rekao je da se šest meseci rada ekipe isplatilo i da je zbog toga doveden veliki broj trkača kao i to što je oboren rekord po broju učesnika.

U Okviru 23. olumaratona održane su i trke na 5 kilometara i trka zadovoljstva za najmlađe Apatince.