,,Antićevi dani“ od 13. do 15. marta!

SHARE
Foto: Skupština Grada Novog Sada, Kulturni centar Novog Sada
Manifestacija „Antićevi dani„, koja se održava 12. put, počinje u sredu, 13. marta i trajaće do petka, 15. marta, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini Grada Novog Sada.

U okviru manifestacije održaće se niz kulturnih sadržaja i programa posvećenih Miroslavu Antiću i njegovom stvaralaštvu, dok će se nagrada „Miroslav Antić„, za najbolju zbirku pesama u 2018. godini, uručiti Dejanu Aleksiću za knjigu „Radno vreme raja“.

Foto: Skupština Grada Novog Sada, Kulturni centar Novog Sada

Kako je na konferenciji za novinare kazao predsednik Skupštine Grada Novog Sada i zamenik predsednika Organizacionog odbora „Antićevih dana“ Zdravko Jelušić, Antić pored toga što je bio pesnik, bio je i svestrani umetnik.

„Po mom ličnom ubeđenju Miroslav Antić je najveći pesnik Novog Sada, ali treba podsetiti da je on stvarao i u drugim oblastima, poput likovne i filmske umetnosti. Manifestacija „Antićevi dani“ su prilika da se na pravi način i u kontinuitetu odužimo najvećem umetniku Novog Sada, grada koji je ove godine Evropska prestonica mladih, a za dve Evropska prestonica kulture“, poručio je Jelušić.

Pomoćnica direktora Kulturnog centra Novog Sada Miljana Kozarov istakla je da će se u „tri dana manifestacije publika upoznati sa različitim umetničkim aspektima i koliko je Miroslav Antić svestran umetnik“. Program ovogodišnjih „Antićevih dana“ održava se u Gradskoj kući, Tribini mladih i likovnom salonu KCNS-a, Dunavskom parku, Eđšegu, Izdavačkoj kući „Prometej“…

Poslednjeg dana „Antićevih dana“, u Svečanoj sali Gradske kuće, Dejanu Aleksiću biće uručena nagrada „Miroslav Antić“ za zbirku pesama „Radno vreme raja“. Predsednik tročlanog žirija i član Organizacionog odbora manifestacije Miroslav Radonjić obrazložio je jednoglasnu odluku.

U okviru manifestacije „Antićevi dani“ održaće se poetske večeri, izložbe, susreti sa nagrađenim pesnikom, promocija knjiga, tribine i drugi sadržaji.

 

Izvor: Skupština Grada Novog Sada